fbpx
A Magyar Nemzet címlapja 2021. október 18-án.

„Terrorhullám Nyugat-Európában”, „Márki-Zay is Gyurcsány hálójában” – címlapok a kormánypárti sajtóban az előválasztás eredményhirdetése utáni reggelen

A Magyar Nemzet címlapján szinte alig észrevehető, hogy milyen esemény zárult le tegnap.

Sajátosan számolt be a kormányzati nyomtatott sajtó az ellenzéki előválasztásról. Miután vasárnap este megszületett a végleges eredmény, hétfőn reggel az alábbi témákat hozták címlapon a kormánypárti napilapok:

Magyar Hírlap vezető anyaga a „Márki-Zay is Gyurcsány hálójában” címet viseli, a továbbiakban pedig:

  • „Új, álkonzervatív főszereplője van a baloldali előválasztás színjátékának”;
  • „Szó sincs arról, hogy konzervatív kormány alakulna Magyarországon”;
  • „Jobboldali szerepet játszik Márki-Zay, Gyurcsány lekötelezettje, ő is politikai fogoly, hiszen a DK rendelkezik majd a legnagyobb parlamenti frakcióval”.

Ezek mellett szó esik a rezsicsökkentés eredményeinek megvédéséről és további, kormányzati narratívába beillő témákról is.

Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá tartozó Magyar Nemzet vezető anyaga „Terrorhullám söpört végig a héten Nyugat-Európában”, mellette pedig szó esik

  • a békemenetről,
  • a Magyar Zene Házáról,
  • továbbá Koszovóról is.

Márki-Zay Péterről, az ellenzéki előválasztás nyerteséről csupán a „Dobrev Klára elismerte vereségét” cím alatt esik szó.

Az egyetlen ellenzéki országos napilap, a Népszava vezető anyagban számolt be a győztes személyéről. A Népszava és a Magyar Nemzet címlapja közti kontrasztra Peter Murphy, az AFP hírügynökség magyarországi újságírója is felhívta a figyelmet Twitteren:

Arról, hogy mivel foglalkozott az előválasztás eredményhirdetését követő reggelen a közmédia hírportálja, különálló cikkünkben foglalkoztunk.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A Magyar Nemzet címlapja 2021. október 18-án. Fotó: Peter Murphy / Twitter
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások