fbpx
A Hirado.hu nyitólapja 2021 október 18-án reggel 9 órakor.

Az előválasztás eredményhirdetését követő reggelen migránsozás a vezető anyag a közmédia hírportálján

A tegnapi eseményekkel elszórtan lehet találkozni az oldalon.

Szombaton, október 16-án este véget ért az ellenzéki előválasztás második fordulója, melynek első eredményei másnap, vasárnap kora délután már érkezni kezdtek, az eredmények követését azonban megnehezítette, hogy több oldal, így a 444.hu, a 24.hu és a Mérce is működési zavarokkal küzdött – a 444 és a Mérce túlterheléses támadásra hivatkozott.

A megmérettetést végül Márki-Zay Péter nyerte.

A Telex gyűjtése szerint – miközben más oldalakon folyamatosan beszámoltak az eredmények alakulásáról – az MTI inkább a következő témákkal foglalkozott:

  • 13:22 és 15:33 között összesen 11 képet közöltek arról, hogy önkormányzati választások vannak Olaszországban,
  • 13:35 és 13:36 között összesen 15 képet közöltek arról, hogy Varga Judit egészségházat és óvodát adott át Sajóbábonyban,
  • 14:05-kor hírül adták, hogy gyorsasági világrekordot döntött négy golfozó a spanyolországi Cadizban,
  • 15:54-kor jelent meg egy hír arról, hogy gyilkos szumátrai tigrist fogtak el Indonéziában,
  • 16:46-kor összesen 12 képet közöltek arról, hogy virágzik a facélia Hahót határában.

Az állami hírügynökség csak az eredmények véglegessé válása után, 20 óra 39 perckor számolt be a nagy jelentőségű politikai eseményről: egy rövidhírt közöltek Dobrev Klára sajtótájékoztatójáról, melyben elismeri Márki-Zay Péter győzelmét.

Végül este 9 órakor hosszabban is szemlézték Dobrev sajtótájékoztatóját. Nem kellett sokat várni azonban a Fidesz frakcióvezetőjének, Kocsis Máténak a reakciójára: 21 óra 45 perckor terjedelmes írásban foglalkoztak a frakcióvezető „Életbe lép a Gyurcsány – Márki-Zay paktum” címet viselő nyilatkozatával.

Végül este fél 11 és 11 óra között a győztest, Márki-Zay Pétert is idézték, és beszámoltak az eredményről némiképp hosszabban is. Ezt egyébként annak ellenére tették meg, hogy az előválasztást több héten át igyekeztek teljesen elhallgatni, még a múlt hét szerdai, a Foci Eb-hez hasonló nézettséget produkáló előválasztási vitáról sem közöltek tudósítást.

Hirado.hu

Az eredményhirdetést követő hétfő reggelen a közmédia hírportálja, a Hirado.hu nem érzi fontosnak, hogy a hazai politikai élet kétségkívül fontos eseményéről vezető anyagai között számoljon be. Reggel 9 órakor az alábbi témák foglalkoztatják a közszolgálati média szerkesztőit:

A Hirado.hu nyitólapja 2021 október 18-án reggel 9 órakor.
A Hirado.hu nyitólapja 2021 október 18-án reggel 9 órakor. Fotó: Hirado.hu

A vezető anyag a migránsokkal foglalkozik; az előválasztásra utaló első cikk a bal alsó sarokban a kormánypárti Századvég elemzése a győztesről, a kormányzat narratívájának megfelelően tálalva.

Kicsit lentebb görgetve itt is feltűnik az MTI-ben már látott nyilatkozat Kocsis Mátétól, valamint – sok egyéb cím közé elrejtve – az eredmény is:

A Hirado.hu 2021 október 18-án.
A Hirado.hu 2021 október 18-án. Fotó: Hirado.hu

Néhány napja a Mérce megmérte azt is, mennyit foglalkozott az MTI a vadászati világkiállítással és az ellenzéki előválasztással: az eredményekről itt írtunk.

A hétvégén kiderült az is, mit kezdene a médiahelyzettel Márki-Zay Péter: a Media1-nek ezzel kapcsolatban küldött válasza itt olvasható.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Hirado.hu
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások