fbpx
Az MTI logója az állami hírügynökség főoldalán.

Megmérték, mennyit foglalkozott az MTI a vadászati világkiállítással

A mutató különösen annak fényében érdekes, hogy eközben az MTI hányszor foglalkozott az előválasztással.

A Mérce.hu megnézte, hogy hány anyagot közölt az állami hírügynökség, a Magyar Távirati Iroda (MTI) a vadászati kiállítás szeptember 25-i kezdetétől október 12-ig bezárólag, és mennyit írtak az „előválasztás” témaköréről.

Az eredmény: 368-30 a 70 milliárdból készült kiállítás javára, de az előválasztás keresőszóra megjelenő találatokból az egyik a francia előválasztásokkal foglalkozik, a fennmaradó 29 bejegyzésből 9 országgyűlési krónika, azaz az Országgyűlésben felszólaló politikusok mondandójának szemléje. Vagyis majdnem egy hónap alatt 20 hírt talált az előválasztásról megjelenítésre érdemesnek a MTI. Ebből a 20 cikkből 7 idéz különböző politikusokat vagy politikai elemzőket, akik negatív véleménnyel voltak az előválasztásról, illetve annak szereplőiről.

Ezzel szemben a vadászati világkiállításról 368 anyag jelent meg az MTI oldalán az adott időszakban. Igaz, ebből a 368 anyagból 281 kép volt, amit a hírügynökség az újságok számára tett közzé. Azonban így is 87, vagyis

majdnem háromszor annyi szöveges hír foglalkozik a vadászati világkiállítással, mint az előválasztással, és akkor még nem vettük figyelembe, hogy a szövegek milyen pozitívak vagy negatívak voltak-e.

Mint arról a Media1 beszámolt, a szerda esti, RTL Klubon megtartott élő előválasztási tévévita teljes lakosságban és a kereskedelmi szempontok miatt kiemelten figyelt 18-49-es korcsoportban is magabiztosan nyerte szerda esti sávját, sőt olyan sok embert érdekelt, mint nyáron a Foci Eb, az MTI-t azonban mégsem érdekelte az esemény – arról sem egy fotó, sem egy rövidhír nem jelent meg az állami hírügynökségnél. Ezt a szerda óta eltelt időben sem pótolták, így az archívumuk is hiányos marad.

A Media1 egyébként csütörtökön délelőtt megkérdezte a médiatörvény betartatásával megbízott NMHH-tól, indítanak-e eljárást az állami hírszolgáltató ellen, amiért a médiatörvény ellenére nem számoltak be a közérdeklődésre számot tartó előválasztási vitán történtekről, de a médiahatóság egy nap alatt sem reagált kérdésünkre.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Kasza János / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások