fbpx
Gréczy Zsolt, a DK volt szóvivője

Gréczy Zsolt újabb pert nyert a kormánypárti médiaholding ellen, sérelemdíjat kap

A DK politikusának a NER-lapok kiadója elleni perben hét számjegyű sérelemdíjat ítélt meg a bíróság, de Gréczy szerint az összeg még így sincs arányban a hazugságok miatt elszenvedett sérelemmel.

A Fővárosi Törvényszék friss ítéletében sérelemdíj megfizetésére kötelezte a Mediaworks nevű, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó kormánypárti kiadót. A cég kiadványai, zaklatással vádolva Gréczy Zsoltról, valótlanságot híreszteltek a Demokratikus Koalíció (DK) politikusáról – állapította meg a bíróság.

A Media1 megkérdezte Gréczy Zsoltot, mekkora összegű sérelemdíjat ítéltek meg számára. A pontos összeget nem akarta megnevezni: mindössze annyit reagált, az elszenvedett sérelemhez képest az kevés, de itt több Mediaworks-kiadvány hazugságát összevonták, így ebből adódóan végül milliós összeg jött ki.

Az elsőfokon megítélt összeg indoklásakor a bíróságon súlyosbító körülményként vették figyelembe, hogy a leközölt állításokat az állítólagos „zaklatásokról” meg sem próbálták ellenőrizni. Szintén figyelembe vették, hogy a DK politikusa a hazugságok miatt jelentős személyes sérelem elviselésére kényszerült, és súlyosbító körülményként értékelték továbbá azt is, hogy a jogerősen megítélt helyreigazításokat sem közölte a kormánybarát médiacég.

Az ítélet szerint ez azért elfogadhatatlan, mert ezzel a Mediaworks lapjai megfosztották az olvasóikat és Gréczy Zsoltot attól, hogy a valótlan híresztelésről értesüljenek. A kárt szenvedő DK-s politikus így nem kapta meg az elégtételt.

Gréczy Zsoltot a perben a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda képviselte.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borító: Gréczy Zsolt, a DK volt szóvivője. Fotó: YouTube/ATV Magyarország
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások