fbpx
Veszprémy László Bernát Izrael szakértőként az Echo TV vendégeként

Lemondott Veszprémy László Bernát, a Neokohn főszerkesztő-helyettese (frissítve!)

A Századvéghez tartozó Migrációkutató Intézet és a Mandiner munkatársaként is ismert, erős NER-es kötődésekkel bíró eddigi főszerkesztő-helyettes távozik a laptól is. A Media1 Megyeri András Jonatán mb. főszerkesztőt kérdezte a Neokohn vezetésében történt változás okairól, majd Veszprémy László Bernát pontosította Megyeri András szavait.

A Media1 egyik olvasója kiszúrta, hogy a Neokohn impresszumában nem sokkal ezelőtt változás történt: Veszprémy László Bernát már csak a munkatársak között szerepel, holott néhány napja még ő volt a Köves Slomó, az EMIH rabbijának támogatásával létrejött zsidó hírportál főszerkesztő-helyettese. Olvasónk kérte, kérdezzük meg, van-e a változásnak köze ahhoz, hogy nemrég a lap egyik szerzőjéről, Gyenge Dánielről előkerült néhány kompromittáló fotó, melyek közül az egyiken Gyenge pár évvel ezelőtt náci karlendítést végzett, egy másikon nyilas zászlóval pózolt. (Az újságíró elismerte a fotók hitelességét és elnézést kért a történtekért, majd a Media1 műsorában mesélt arról, mi vitte az ordas eszmék közelébe. A lapnál az elnézéskérést követően megbocsátottak neki, így továbbra is számítanak az írásaira.)

Lapunk Megyeri András Jonatán mb. főszerkesztőnél érdeklődött a főszerkesztő-helyettesi poszton történő változás okáról. A főszerkesztő válaszában megerősítette, hogy Veszprémy László Bernát a továbbiakban már nem tölti be a főszerkesztő-helyettesi pozíciót a Neokohnnál, de a főszerkesztő hozzátette, hogy Veszprémy szerkesztőként továbbra is a lap munkatársa marad.

Megyeri András Jonatán azt írta: a főszerkesztő-helyettes távozása a főszerkesztő-helyettesi posztról egyéb, a Neokohn melletti elfoglaltságaival magyarázható. A főszerkesztő-helyettesi poszt betöltéséről egyelőre nem született döntés – tette hozzá Megyeri.

Veszprémy László Bernát: felmondtam, távozom

Nem sokkal később jelentkezett lapunknál Veszprémy László Bernát, aki a főszerkesztő szavaival ellentmondva azt mondta, még nem nevezheti meg, melyik laphoz megy fontos vezetői pozícióba, mivel még épp most írják alá a szerződését, de néhány nappal ezelőtt teljesen felmondott a Neokohnnál. Hozzátette, távozásának nincs köze a Gyenge Dániel ügyhöz, nem ismerte őt, Gyenge Dánielt ugyanis Seres László (az előző főszerkesztő) vitte a Neokohnhoz.

A most leköszönt főszerkesztő-helyettes a Neokohn megalakításától kezdve dolgozott a stábnál. A Media1 úgy tudja: tavaly Seres László akkori főszerkesztő éppen a helyettesével, Veszprémy László Bernáttal kialakult feloldhatatlannak bizonyuló konfliktusa miatt távozott, akit egyébként annak idején Seres nevezett ki a posztra.

Veszprémy László Bernátról már korábban megírtuk, hogy a Századvéghez tartozó Migrációkutató Intézet kutatója, valamint a kormánypárti KESMA / Mediaworks holdinghoz tartozó Mandinernek is dolgozik.

A Neokohn tulajdonosa a 168 Órát is megjelentető Brit Media, mely épp most váltott tulajdonost. A Brit Media fele részben Milkovics Pálé, a másik tulajdonosa Shabi (Shabtai) Michaeli izraeli-grúz származású üzletember, Rogán Antal fideszes politikus barátja, akivel nemrég exkluzív interjút közölt a Media1.

Frissítés 17:24

Hírünket Veszprémy László Bernát nyilatkozatával frissítettük, melyben azt közölte, hogy Megyeri András nyilatkozatával ellentétben távozott a laptól is.

További hírek érhetők el a Media1-en! Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a tartalmainkról! Iratkozzon fel RSS hírfolyamunkra és kövessen bennünket Facebookon is!

Borító: Veszprémy László Bernát Izrael szakértőként az Echo TV vendégeként
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások