fbpx
Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere

Pert nyert Erzsébetváros az Origo ellen: szegény emberek kapják a kormányközeli lap által fizetendő sérelemdíjat

A bíróság megállapította, hogy a KESMA alá tartozó kormánypárti lap valótlanul írta, hogy Budapest VII. kerületének önkormányzata több százmillió forintot játszott át egy parkolási cégnek.

Niedermüller Péter DK-s polgármester a közösségi oldalán tette közzé, hogy az internetes lap hazugságokat közölt. Az ítélet indoklása kimondja: az írás nem tájékoztatott hitelesen, ehelyett téves és hiányos adatokból kiindulva következtetéseket fogalmazott meg tényállításként.

„Nem ez az első eset, hogy a lakájmédia kész tényként közöl valótlanságokat, majd a perben, újságírói szabadságra hivatkozva véleménynek próbálja beállítani azt. Az is bevett gyakorlat, hogy ezeket a koholmányokat, egymásra hivatkozva veszik át a kormánypárti média lapjai. Ezt bizonyítja az is, hogy az utóbbi másfél évben, közel 30 jogerősen megnyert sajtóperünk volt”

– jegyezte meg a polgármester.

A most meghozott ítélet szerint, az Origo 450 ezer forint sérelemdíjat köteles fizetni az önkormányzatnak a perköltségen felül.

Niedermüller fontosnak tartja, hogy ezzel az összeggel is azokat segítsék, akik valóban rászorulnak. Ezért kezdeményezni fogja a képviselő-testületnél, hogy ezt a pénzt fordítsák jótékony célra.

Még több hír érhető el a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint kövessen bennünket hírlevéllel is!

Borító: Niedermüller Péter, a DK erzsébetvárosi polgármestere. Fotó: Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások