fbpx
Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója

Megfigyelési ügy: közleményt adott ki Varga Zoltán, a 24.hu kiadójának tulajdonosa, a kémbotrány egyik célszemélye

A Pegasus kémszoftver segítségével állítólagosan megfigyelt személyek egyike, a kormányközeli lapokban gyakran támadott médiavállalkozó jogi képviselője útján tudatta, hogy jogi lépésekre készül a lehallgatási ügy kapcsán.

„Varga Zoltán jogi képviselőjeként megvizsgáljuk, hogy Varga urat ért jogsérelem miatt milyen jogi lépeseket teszünk. Ennek eldöntéséig sem én, sem ügyfelem, semmilyen formában nem nyilatkozunk. Megértésüket köszönjük!”

– áll a hétfői közleményben, amit nem sokkal ezelőtt juttatott el a Media1-hez Varga Zoltán, a Central Médiacsoport többségi tulajdonosának és vezérigazgatójának jogi képviselője, dr. Papp Gábor ügyvéd a médiavállalat sajtókapcsolati munkatársán keresztül.

Mint arról a Media1 is beszámolt vasárnap, Varga Zoltán, a 24.hu-t is megjelentető médiacég tulajdonosa is a megfigyelt célszemélyek között szerepelt a Direkt36 vasárnapi cikke szerint, mely arról számolt be, hogy Magyarországon is több száz ember után kémkedtek az izraeli NSO Group Pegasus nevű kémfegyverének segítségével. Varga mellett a megfigyeltek között volt a hír állítása szerint Simicska Ádám, a Magyar Nemzet volt ügyvezető igazgatója, Simicska Lajos fia, valamint a Direkt36 munkatársai, és egy egykori hvg.hu-s munkatárs.

Az ügyben már az Európai Bizottság elnöke is megszólalt.

Varga Zoltán az elmúlt években folyamatosan a kormánypárti sajtó célkeresztjében van, az is előfordult, hogy figyelték a házát.

Az ügy részleteiről itt érhetők el további híreink. Az NSO is megszólalt már: ők rágalmazási pert fontolgatnak az oknyomozó cikk kapcsán, és azt állítják, hogy a cikk nem hiteles.

Még több hír érhető el a Media1-en.

Borító: Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa. Fotó: Central PR / Media1-archív
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások