fbpx
M1 tudósítás: Visszaküldték a kínai vakcinákat

Ítéletben kötelezi igazmondásra az M1-et a Fővárosi Törvényszék

Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc és Pestszentimre polgármesteréről állítottak valótlanságot még márciusban.

Szaniszló Sándor azt írja a közösségi oldalán, hogy az M1 által sugárzott Híradó című műsorban hamis információkat mondtak róla, amikor arról tudósítottak, hogy a kerületben ő kezdeményezte, hogy a fel nem használt kínai Sinopharm vakcinákat visszaküldjék. A tudósítás címe az volt, hogy „Visszaküldték a kínai vakcinákat”.

A Főváros Törvényszék most arra kötelezte az M1 hírcsatornát, hogy főműsoridőben, a 19:30-kor kezdődő Híradóban az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 5 napon belül adják le az alábbi közleményt:

„Helyreigazítás: A Híradó 2021.március 18-i egyik adásában valótlanul állítottuk, hogy a kerületi polgármester, Szaniszló Sándor döntése volt a fel nem használt kínai vakcinák elszállíttatása Budapest XVIII.kerületében.
A fel nem használt kínai vakcinák begyűjtését a Fővárosi Oltási Munkacsoport vezetője kezdeményezte, e döntésbe beleszólása a kerületi polgármesternek nem volt, Facebook posztjában az elszállítás tényéről tájékoztatta a lakosságot.”

A polgármester az ítélet után azt írja, hogy a nyilvánvaló hazugságot a közpénzből fenntartott teljes kormánymédia közreadta, és bízik benne hamarosan ők is igazmondásra kényszerülnek.

További hírek a Media1-en

Borítókép: M1 adáskép 2021.03.18. / Forrás: Youtube
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások