fbpx
Donald Trump volt amerikai elnök

Elindult Donald Trump új kommunikációs platformja

A volt amerikai elnök azután indította el az új felületet, hogy az ismert közösségi médiás szolgáltatások mind letiltották őt, amiért megállapításuk szerint közösségi médiás bejegyzéseinek szerepe volt a Capitolium ostroma elleni erőszakos zavargások kialakulásában.

A volt elnök új platformja a From the Desk of Donald J. Trump néven fut, és a www.donaldjtrump.com/desk internetes címen érhető el.

Ezen Trump bejegyzéseket, képeket és videókat tesz közzé rajta, amelyeket a követők megoszthatnak a Twitteren és a Facebookon. Utóbbi azért érdekes, mert ezeken is tiltásban van Trump.

From the Desk of Donald J. Trump, a volt amerikai elnök új felülete
From the Desk of Donald J. Trump, a volt amerikai elnök új felülete

Corey Lewandowski, Trump korábbi vezető kampánytanácsadója március végén jelentette be, hogy a volt amerikai elnök három-négy hónap múlva elindítja saját internetes közösségi oldalát. Az új platformot egy „interaktív kommunikációs eszközként” nevezte, amelyen keresztül az emberek közvetlenül kommunikálhatnak majd Trumppal. Ennek ellenére az oldalon jelenleg a felhasználók nem tudnak hozzászólni Trump bejegyzéseihez.

Az oldalt egy nappal azelőtt indították el, hogy a Facebook illetékes bizottsága bejelenti, véglegesen törlik-e Trump korábban zárolt fiókját. A Twitter már februárban közölte, hogy végérvényesen eltiltotta a közösségi oldal használatától a volt elnököt.

A legnagyobb közösségi oldalak és internetes videómegosztó portálok a Capitoliumnál januárban történt események után egymás után határoztak arról, hogy eltiltják a korábbi elnököt fiókjainak használatától. Döntéseiket azzal magyarázták, hogy szerintük Trump gyújtóhangú beszéde és közösségi felületein megjelent üzenetei okozták a zavargásokat, amelynek több halálosa is volt.

Még több hír található a Media1-en

Borítókép: Donald Trump / Fotó: Stock / Depositphotos

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások