fbpx
Donald Trump, az Egyesült Államok leköszönő elnöke

Meghosszabbítja Donald Trump letiltását a Facebook

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója úgy véli, a leköszönő elnök arra használhatná az internetes oldalát, hogy még nagyobb káoszt teremtsen az Amerikai Egyesült Államokban, ahol szerdán támadás érte a Capitolium épületét Trump szavainak hatására.

Mark Zuckerberg egy Facebook-posztban jelentette be nem sokkal ezelőtt, hogy a korábban elrendelt 24 órás tiltás helyett, határozatlan időre kiterjeszti a Donald Trump Facebookfiókjára vonatkozó korlátozást.

A letiltás oka az volt, hogy szerdán a leköszönő amerikai elnök beszédet mondott híveinek, akik ezt követően megrohamozták a Capitoliumot, melynek következtében életét vesztette négy ember.

A Facebook alapítója közölte, hogy szerinte eddig elnézően bántak Trump Facebookon történő ténykedését illetően. A Facebook a véleménynyilvánítás szabadsága mellett van, azonban a jelenlegi felfokozott közhangulat mellett már túl kockázatos lenne, hogy a leköszönő elnök ebben az időszakban igénybe vegye a Facebook által nyújtott kommunikációs szolgáltatásokat – közölte Zuckerberg.

Zuckerberg hozzátette, Trump tegnapi bejegyzését azért távolították el, mivel hatásuk további erőszakot válthatott volna ki.

A tiltás egyébként a Facebook mellett a céghez tartozó Instagramra is kiterjed.

Trump hívei egyébként a médiával szemben is erőszakot alkalmaztak tegnap.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Donald Trump, az Egyesült Államok leköszönő elnöke Fotó: Library of Congress / Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások