fbpx
A DK akciója az MTI előtt, cenzorok táblával, 2019. február 16-án. Fotó: DK Facebook

Hírcenzúráról szóló közlemény cenzúrája miatt újabb pert nyert az MTI ellen a DK

A Magyar Távirati Iroda ellen ezúttal azért nyert pert a Demokratikus Koalíció, mert az állami hírügynökség nem volt hajlandó közölni, hogy a DK előzőleg pert nyert az MTI ellen hírcenzúra miatt.

A Demokratikus Koalíció újabb pert nyert az MTI ellen – tudatta a Media1.hu-val az ellenzéki párt sajtóirodája.

Az ügy előzménye, hogy a Magyar Távirati Iroda 2020 októberében megtagadta, hogy győztes pere után közzétegye „A Demokratikus Koalíció pert nyert a kormány által kézivezérelt MTI ellen” című közleményt, arra hivatkozva, hogy az sértené a közmédia jó hírét. A bíróság azonban most arra kötelezte az MTI-t, hogy felületükön tegyék közzé a fenti közleményt.

A DK közleményében azt írja: az ítélet szerint tehát a Távirati Iroda nevezhető kézivezéreltnek, és az MTI köteles lesz saját magáról leírni a valóságot.

A Demokratikus Koalíció közölte: elkötelezetten kiáll a hazugságok, az állami propagandagyár ferdítései és a központi cenzúra ellen, ezért továbbra sem fogják szó nélkül hagyni, ha el akarják őket hallgatni, vagy hazudnak róluk.

A Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője és pártigazgatója által jegyzett közleményben azt a választási ígéretet is megfogalmazzák, hogy a 2022-es választás után megszüntetik – idézzük – „a kormány által kézivezérelt MTI és MTVA agymosó munkásságát”.

Frissítés 16:17
Végül az MTI annak a közleménynek a közzétételét is elutasította, amelyben arról esett szó, hogy pert vesztett, amiért elutasította annak a közleménynek a publikálását, ami arról szólt, hogy pert vesztett. Erről a legújabb fejleményről részletesen itt.

Még több hír érhető el a Media1-en! Iratkozzon fel a Media1 hírlevelére és csatlakozzon hozzánk Facebookon is!

Borító: A DK akciója az MTI előtt, cenzorok táblával, 2019. február 16-án. Fotó: DK Facebook

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások