fbpx
Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója

Az MTI annak a mai közleménynek a publikálását is megtagadta, ami arról szól, hogy pert nyert a DK az MTI ellen, mert az állami hírügynökség nem adta ki az arról szóló közleményt, hogy pert nyert a DK az MTI ellen

Közleményt adott ki a a Demokratikus Koalíció (DK), melyben az áll, hogy az MTI annak a közleményüknek a kiadását is visszautasította ma, kedden, amely arról szólt, hogy pert nyert a párt az MTI ellen, mert nem adták ki az arról szóló közleményüket, hogy pert nyertek az MTI ellen. A Magyar Távirati Iroda arra hivatkozott, hogy a közlemény sérti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, holott bírósági ítélet mondta ki, hogy az MTI nevezhető kézivezéreltnek.

Az MTI által visszautasított közlemény alább olvasható:

„Az MTI az arról szóló közleményünket sem adta ki, hogy pert nyertünk az MTI ellen, mert nem adták ki az arról szóló közleményünket, hogy pert nyertünk az MTI ellen

A Demokratikus Koalíció újabb pert nyert az MTI ellen. A Távirati Iroda ugyanis korábban megtagadta, hogy közzétegye „A Demokratikus Koalíció pert nyert a kormány által kézivezérelt MTI ellen” című közleményünket, arra hivatkozva, hogy az sérti a közmédia jó hírét. A bíróság most arra kötelezte az MTI-t, hogy felületükön tegyék közzé a fenti közleményt, az ítélet szerint tehát a Távirati Iroda nevezhető kézivezéreltnek, az MTI köteles lesz saját magáról leírni a valóságot.

A Demokratikus Koalíció elkötelezetten kiáll a hazugságok, az állami propagandagyár ferdítései és a központi cenzúra ellen, ezért továbbra sem fogjuk szó nélkül hagyni, ha el akarnak hallgattatni bennünket, vagy hazudnak rólunk. A 2022-es választás után pedig meg fogjuk szüntetni a kormány által kézivezérelt MTI és MTVA agymosó munkásságát.

Sebián-Petrovszki László

a DK országgyűlési képviselője, pártigazgatója”

Az MTI által alkalmazott cenzúrákról itt írtunk.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borító: Dobos Menyhért, az MTI-t működtető Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója nyilatkozik korábban.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások