fbpx
Kolosi Péter (középen), tőle balra László Lilla, jobbra Szalay Dániel

Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese a Media1 műsorában (2021.06.14.)

Ezúttal a Media1 podcast- és rádióműsorában az egyik legismertebb magyar televíziós vezetővel, Kolosi Péterrel, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk tévés témákról. Már visszahallgatható a beszélgetés.

Kolosi Péter többek között elmondta, hogy a különböző internetes platformok mellett aranykorát éli a televíziózás, majd kifejtette, hogy miért gondolja így.

Szó esett arról, mennyi időre kell, illetve lehet előre tervezni a különböző tévés programokat, illetve milyen arányban és mi alapján lehet megjósolni egy majdani produkció, illetve formátum sikerét.

Szó esett arról is a beszélgetésben, hogy milyen tartalmak várhatók az őszi tévés szezonban. Lesz Házasodna a gazda és Nyerő Páros, nem kérdés az sem, hogy Keresztanyu is, de több más műsor is érkezik… A Kuhnya (Konyha) című formátum megvásárlásáról is szó esett a Media1 műsorában – Kolosi Péter elmondta, miből gondolja, hogy sikeres lesz. Bár tavaly elmaradt a COVID-helyzet miatt az X-Faktor és a Survivor is, de ezúttal mindkét műsor képernyőn lesz. Mindkét műsor esetében több újítás is lesz. Kolosi Péter azt is elmondta, hogy miért nem tartja rizikósnak, hogy egy kevésbé ismert műsorvezetőre, Miller Dávidra bízzák az X-Faktort.

Szó esett a Media1 műsorában a Mestercukrászról, a Konyhafőnök édesszájú változatáról is, mely egy saját fejlesztés, melyet azért csináltak meg, mert ki akarták próbálni, hogy a Konyhafőnök sikerét meg lehet-e ismételni a cukrászat, a sütik világában is. A premierre nem kell őszig várni…

A hamarosan a képernyőről végleg eltűnő Barátok közt című sorozatról is beszéltünk, mely a kereskedelmi televíziózás kezdetétől volt látható napjainkig. Erről Kolosi Péter azt mondta, hogy sok nézőt veszített a sorozat azután, hogy Kalamár Tamás, a sorozat producerének 2015-ös távozása után lényegében visszafordíthatatlan tartalmi törés következett be a sorozatban, mivel egy idő után más lett a történet az eredetihez képest, mert Kalamáron kívül többen is távoztak a produkciótól, és ez magával hozta a változást, illetve többször rossz irányba mentek a dolgok. Négy-öt éve tartó hosszú folyamat vezetett el oda, hogy végül meg kellett hozni a döntést a sorozat leállásáról. Kolosi szerint a Barátok közt nézettségének az sem tett jót, hogy konkurenciát kapott. A fiatalabb közönséghez közelebb állt az Éjjel-Nappal Budapest, így emiatt sok néző választási helyzetbe került, hogy melyik sorozatot nézi inkább. Az elmúlt három-négy évben korábban elképzelhetetlen mennyiségű fikciós sorozat jelent meg a képernyőn, például idén év eleje óta fut a Keresztanyu, de korábban például a Bátrak földje, a Drága örökösök, és így tovább. Kolosi szavai szerint mostanában már a Keresztanyu tölti be a Barátok közt korábbi funkcióját az RTL Klubon, előtte pedig a Drága örökösök.

Kolosi Péter kitért arra is, hogy mi minden befolyásolja leginkább a tévénézési szokásokat, valamint elmondta azt is, mire a legbüszkébb az elmúlt időszakból. Kolosi Péter a világban mostanában sikeres vagy sikervárományos tévés formátumokról is beszélt, és arról, hogy Magyarországnak milyen esélyei vannak sikeres formátumfejlesztővé válni.

A Media1 2021.06.14-i műsora további kérdésekkel és a részletesebb válaszokkal a lejátszóval hallgatható vissza, vagy akár le is tölthető.

A Media1 hírportál háttérműsora, mely a Székesfehérvár FM 88,9 MHz-en az Alpha Rádióban; az Orosháza FM 90,2 MHz-en a Mega Rádióban, a Gyula FM 90,5 MHz-en a Gyula Rádióban, a Békéscsaba FM 88,9 MHz-en a Csaba Rádióban, a Békéscsaba FM 98,4 MHz-en a Mega Rádióban; a Budapest FM 92,9 MHz-en a Spirit FM-en és Gyöngyösön a Maxirádióban az FM 92,4-en, továbbá a Hobby Rádióban és a jelenleg csak neten elérhető Pannónia Rádióban is adásba kerül, elérhető a Spotify-on, az iTunes-on, és több más platformon.

Media1 podcast- és rádióműsorának tévézéssel kapcsolatos sorozatának előző részében László Lillával beszélgettünk különböző tévéműsorokról. A sorozat egy korábbi adásában Vörös Csillával, a Nielsen Közönségmérés ügyvezetőjével beszélgettünk, de például Peter Limbourggal, a Deutsche Welle (DW) főigazgatójával is érintettünk tévés témákat.

A következő műsorok egyikének vendége lesz Gergely Márton, a HVG hetilap új felelős szerkesztője!

A Media1 valamennyi műsora visszahallgatható a Vipcast powered by Media1 platformról is.

Iratkozzon fel a Media1 hírlevelére, hogy ne maradjon le a következő adásról sem.

Borító: Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese (középen), tőle balra László Lilla, jobbra Szalay Dániel a Media1 2021.06.14-i műsorának felvételén
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások