fbpx
Molnár Eszter, az RTL Híradó riporterének kezéből kiveszik a mikrofont a koronavírusról szóló sajtótájékoztatón

Hogyan korlátozza a közhatalom a média működését, és mit tehetnek ellene az újságírók? Döbrentey Dániel, a TASZ jogásza volt a Media1 vendége

A beszélgetés itt visszahallgatható.

A napokban jelent meg a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) legújabb kutatása, melynek megállapítása szerint egyre jelentősebben akadályozza a független sajtó működését a közhatalom Magyarországon. A TASZ újságírók meginterjúvolásával készített kutatása szerint hazánkban a független sajtó rendkívül nehezített körülmények között próbálja végezni tevékenységét, és a koronavírus-járvány okozta válság kapcsán szintet lépett az információk elhallgatása.

A csökkenő információszabadság kárvallottjai nem is csupán az újságírók, hanem a teljes lakosság.  Mit tehetnek az újságírók ilyen helyzetben? A kutatás részleteiről és a tanulságokról, lehetséges megoldásokról beszéltünk a Media1 legutóbbi podcastműsorában Döbrentey Dániellel, a jogvédő szervezet jogászával.

Döbrentey Dániel (TASZ)
Döbrentey Dániel (TASZ)

A Döbrentey Dániellel készült beszélgetés a lejátszó segítségével hallgatható vissza, vagy akár le is tölthető.

A Media1 hírportál háttérműsora elérhető a Spotify-on, az iTunes-on, és több más platformon, valamint a Székesfehérvár FM 88,9 MHz-en az Alpha Rádióban; az Orosháza FM 90,2 MHz-en a Mega Rádióban, a Gyula FM 90,5 MHz-en a Gyula Rádióban, a Békéscsaba FM 88,9 MHz-en a Csaba Rádióban, a Békéscsaba FM 98,4 MHz-en a Mega Rádióban; a Budapest FM 92,9 MHz-en a Spirit FM-en és Gyöngyösön a Maxirádióban az FM 92,4-en, továbbá a Hobby Rádióban és a jelenleg csak neten elérhető Pannónia Rádióban is adásba kerül.

Iratkozzon fel a Media1 hírlevelére, hogy ne maradjon le a legújabb tartalmainkról! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Borító: Kiveszik Molnár Eszter, az RTL Híradó riporterének kezéből a mikrofont a koronavírusról szóló állami sajtótájékoztatón a koronavírus első hulláma előtt, amikor egyáltalán még tartottak személyes sajtótájékoztatókat.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások