fbpx
Orbán Viktor miniszterelnök gratulál Karas Monikának, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa megválasztott elnökének az Országgyûlés plenáris ülésén 2013. szeptember 9-én.

Törvénysértésen érte a Kúria a Médiatanácsot, mit tesz most Karas Monika?

A Media1 megkérdezte az NMHH-tól, mikorra kaphatja vissza a médiaszolgáltatási jogosultságát a Budaörs Rádió azután, hogy a Kúria nemrégiben jogsértést állapított meg a frekvenciáját 2019-ben elvesztő rádiót érintő médiatanácsi eljárás kapcsán, valamint megkérdeztük azt is, lemond-e Karas Monika, az NMHH és a Médiatanács elnöke, hogy így vállaljon felelősséget a történtekért. Az NMHH az alábbi választ küldte.

A napokban a Media1 adott hírt arról, hogy a Kúria megállapította, hogy jogsértő médiatanácsi határozat következtében néma a Budaörs Rádió frekvenciája 2019 óta, az NMHH Médiatanácsa megsértette a médiatörvényt. Roczó-Nagy Zoltán, a Budaörs Rádió vezetője ezek után jelezte: abban bízik, hogy hamarosan visszakaphatja a médium az egykori frekvenciáját.

A Media1 ezek után arról érdeklődött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH), lesz-e a történteknek személyi következménye, hiszen például a jogsértő médiatanácsi határozat elfogadásában szerepet vállalt Karas Monika, az NMHH Médiatanácsának elnöke. Azt kérdeztük, nem érzi-e úgy az elnökasszony, hogy be kellene nyújtania a lemondását a történtek után. Kérdeztük azt is, mikorra várható a Kúria ítéletének végrehajtása, valamint a rádió számára a frekvencia visszaadása.

Az NMHH Kommunikációs Igazgatósága azt válaszolta a Media1-nek, hogy a bíróság döntésének megfelelően a Médiatanács a törvényben foglalt határidőben le fogja folytatni újra az eljárást. Hozzátették, hogy a  felperes Hunicom Kft. pályázó nem azonos a Budaörs 104,8 MHz frekvenciát korábban 12 évig használó Kamaraerdő Alapítvánnyal, így értelmezhetetlen az a kijelentés, hogy mikorra várható a rádió frekvenciájának visszaadása. (Valójában az NMHH válasza félrevezető, hiszen a Budaörs Rádiót ténylegesen a Hunicom stúdió üzemeltette szerződéses keretek között, legalábbis a Budaörs Rádió honlapján a Hunicom szerepelt – megj. a szerző.)

A Media1 legfőbb kérdésére, hogy Karas Monika beadja-e a lemondását a történtek után, az NMHH nem válaszolt. Ebből arra lehet következtetni, hogy vélhetően nem akarja vállalni a felelősséget a legfőbb bírói testület által megállapított jogsértésért.

Még több hír található a Media1-en.

Borító: Orbán Viktor miniszterelnök gratulál Karas Monikának, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa megválasztott elnökének az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. szeptember 9-én. MTI Fotó: Kovács Attila

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások