fbpx
Budaörs Rádió, FM 104.8 MHz, Budaörs

Elnémult a Budaörs Rádió, a Médiatanács múlt heti döntése miatt

A rádió 12 éven át szórakoztatta a közönséget.

Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka pontban éjfélkor befejezte működését a Budaörs Rádió –  értesült a Media1.

A Budaörs Rádió 12 év után némult el, ennek oka, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa eredménytelennek minősítette a Budaörs Rádió által eddig használt Budaörs 104,8 MHz-re kiírt rádiós pályázatot.

A frekvencia a Médiatanács döntése miatt néma lesz, azt senki nem használja majd a következő időszakban.

A Médiatanács arra hivatkozott, hogy az összes pályázó anyagát elfogadhatatlannak találta alaki (formai) hibák miatt.

Az interneten próbálkoznak a túléléssel

A Budaörs Rádió éjfél után az internetre menekült át, ahol tovább sugároz zenéket. Az analóg frekvenciáján, az FM hullámsávon azonban tevékenységét kénytelen volt beszüntetni.

A Budaörs Rádió legelőször 2007 szeptemberében szólalt meg az éterben. A rádió üzemeltetője, a Hunicom Stúdió Kft. a zenék mellett tematikus műsorokat is készített, illetve hétköznaponként friss információkat és hasznos tudnivalókat is közöl.

A rádió adását nem csak Budaörsön, de a környező településeken és Budapest egyes részein, a XI. és XII. kerületekben, illetve a III. kerület egy részén is fogni lehetett az FM hullámsávon.

A Hunicom Stúdió Kft. az Open céginformációs rendszer adatai alapján két magyar magánszemély, Roczó-Nagy Zoltán és Roczó-Nagy Krisztina budaörsi lakosok tulajdonában van. A kft. 2017-ben 7,5 millió forint nettó árbevételt ért el.

Az alábbi videó két éve, a 10. születésnapon készült a Budaörs Rádióról.

A médiahatósággal függ össze az a másik szerdai hírünk, mely szerint fizetési haladékot biztosít a testület a Fidesz-közeli médiaholdinghoz tartozó Retro Rádiónak, mely ráér megfizetni később is az esedékes frekvenciadíjakat. Szintén figyelmükbe ajánljuk azt a hírt, hogy az NMHH kiírta azt a pályázatot, ami alapján eldől majd, hogy a következő 12 évben mely cég végezheti a digitális földfelszíni televíziós és rádiós műsorszóró rendszerek fejlesztését, üzemeltetését.

A Budaörs Rádióval kapcsolatos szerdai hírünket az elnémítást követően, 2019. ápr. 11-én frissítettük.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások