fbpx
Az Index.hu szerkesztőségének bejárata

Új részletek derültek ki az Index tulajdonosváltásával kapcsolatban

Cégbírósági adatokból derüt ki, hogy bekerült az Index.hu Zrt. igazgatóságba Starcz Ákoson és Ziegler Gáboron kívül Abonyi Bernadett, az Indamedia Sales Kft. ügyvezetője, valamint az is látszik, hogy az Indamedia milyen úton-módon vált az Index.hu Zrt. tulajdonosává.

Mint arról korábban a Media1 is beszámolt, tulajdonost váltott novemberben az Index.hu Zrt., mely bár korábban is meglehetősen erős függőségi viszonyban volt az Indamedia Zrt.-vel, Vaszily Miklós kormányközeli médiabefektető (a TV2 Zrt. elnöke, a Pesti TV társtulajdonosa, az Echo Tv és a közmédia volt vezetője) és Ziegler Gábor közös cégével, mostanáig hivatalosan a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) tulajdonában ált az Index. Ez utóbbi, az MFA azonban, mint arról a Media1 elsőként beszámolt, jelentős összeggel tartozott az Indamediának, mely hirdetésértékesítő partnere is volt az Index.hu Zrt-nek.

A tulajdonosváltással egyidejűleg visszahívták Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztőt, távozott továbbá helyettese, Sztankóczy András vezérigazgató-helyettes és vezető szerkesztő, valamint Bodolai Lászlót, az igazgatósági elnökét leváltották.

Most a hvg.hu a cégbírósági iratok alapján észrevette, hogy bekerült Abonyi Bernadett az Index.hu Zrt. igazgatóságába. Abonyi az Index reklámfelületei mellett több más internetes oldal (Blog.hu, Dívány, Velvet, Femina, Napi.hu, Port.hu, Retikül, Totalcar stb.) hirdetési felületeit is értékesítő Indamedia Sales ügyvezetője.

Az is látszik a cégbírósági aktákból, hogy az Indamedia a korábbi hitelért átadott részvények révén vált tulajdonossá, tehát nem egy klasszikus adás-vételről van szó. Szó szerint azt írták:

a részvények tulajdonjoga „átszállt” az Indamedia Network Zrt.-re.

A dokumentumokból az is látszik, hogy Bodolai László, Szombathy Pál és Sztankóczy András nem lemondtak, hanem az új tulajdonos visszahívta őket az igazgatóságból. (Korábban Starcz Ákos, az új vezérigazgató és igazgatósági tag azt mondta a Media1-nek, hogy Szombathy Pált eredetileg csak a vezérigazgatói posztról tervezték leváltani, a főszerkesztői poszton meghagyták volna, illetve azt mondta, Sztankóczy András azért távozott, mert főnöke, Szombathy Pál távozása után nem akart már ő sem maradni.)

Az Index.hu Zrt. háromfős igazgatóságban most Starcz Ákos és Abonyi Bernadett mellett Ziegler Gábor van jelen.

Mint arról már beszámoltunk, Szombathy Pál vezérigazgatói és főszerkesztői posztról történő leváltása után a megbízott főszerkesztő Fekete-Szalóky Zoltán lett, aki korábban főszerkesztő-helyettesként segítette Szombathy Pál munkáját.

Múlt héten emellett más személyi változások is történtek a lapnál, elbocsátás és felmondás is történt.

A Media1 hétfő este, 19 órakor kezdődő rádióműsorának vendége lesz Dull Szabolcs, az Index nyáron menesztett főszerkesztője, akivel több mint 1 órán át beszélgetünk. Az adás az FM 87,6 MHz-en hallható Budapesten és a spiritfm.hu-n streaming segítségével, majd elérhető lesz a Media1.hu-n és a Vipcast.hu-n is az adás.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Az Index.hu Zrt. bejárata. fotó: Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások