fbpx
Szombathy Pál, az Index vezérigazgatója

Megszólalt az Index főszerkesztője a helyettesének elbocsátása kapcsán

Íme a válasz, amit Szombathy Pál, a Media1 kérdésére adott arra, miért bocsátották el a próbaidő lejárata előtt Balogh Ákos Gergely főszerkesztő-helyettest.

Mint arról a Media1 is beszámolt, elbocsátották Balogh Ákos Gergelyt, az Index főszerkesztő-helyettesét, aki nyár végén, a tömeges távozásokat követően lett a lap szerkesztőségének egyik vezetője, és akinek épp a napokban jár volna le a próbaideje.

A távozásra úgy derült fény, hogy Balogh Ákos Gergely neve egyik pillanatról a másikra eltűnt a lap impresszumából, majd az Azonnalinak megerősítette, hogy véget ért a főszerkesztő-helyettesi megbízatása a lapnál. Többet azonban a volt főszerkesztő-helyettes – akit kinevezésekor sokan azért bíráltak, mivel cége üzemeltette korábban az orbanviktor.hu oldalt – nem kívánt nyilatkozni.

Balogh Ákos Gergely, a Mandiner korábbi főszerkesztője, az Index távozó főszerkesztő-helyettese
Balogh Ákos Gergely, a Mandiner korábbi főszerkesztője, az Index távozó főszerkesztő-helyettese

A Media1 időközben utolérte Szombathy Pál főszerkesztőt, aki egyben az Index.hu Zrt. vezérigazgatója is a nyári események, a tömeges távozások óta. Szombathy Pál arra a kérdésünkre, hogy miért váltak el útjaik Balogh Ákos Gergellyel, azt mondta:

Az elmúlt három hónapban kiderült, nem egyformán gondolkodunk az Indexről és az Index-főszerkesztő-helyettesek szerepéről. Tárgyalunk vele ugyanakkor további lazább együttműködési formákról.

Az Index-főszerkesztő ennél többet nem kívánt hozzátenni.

További hírek találhatók a Media1-en! Feliratkozhat napi hírlevelünkre és RSS-csatornánkra, valamint követhet bennünket a Facebookon is, hogy ne maradjon le a legfrissebb történésekről.

Borító: Szombathy Pál, az Index vezérigazgatója és főszerkesztője korábban, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások