fbpx
Stummer János

A Jobbik feljelentette a Bors című bulvárnapilapot rémhírterjesztés vádjával

Stummer János jobbikos országgyűlési képviselő azért tett büntetőfeljelentést a KESMA tulajdonában lévő napilap ellen, mert annak címlapján az olvasható, hogy a „Piros fonal megvéd a vírustól”.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Stummer János a Media1-hez is eljuttatott pénteki közleményében közölte, hogy a kormánypárti médiabirodalomhoz tartozó Bors bulvárnapilap szerinte megszegte a felhatalmazási törvény által megszigorított rémhírterjesztésre vonatkozó törvényt, amikor Gazsi Gizella jósnő nyilatkozata alapján azt közölte a címlapján, hogy a „Piros fonal megvéd a vírustól”.

„Miniszterelnökék kedd óta rendkívüli jogrendben kormányoznak. Rendkívüli jogrendben bűncselekmény rémhíreket terjeszteni, Orbán KESMA-pletykalapjának mai címoldala pedig egyértelműen kimeríti ezt a tényállást.”

– olvasható a jobbikos politikus Facebook-posztjában.

A Bors címlapja
A Bors címlapja. Fotó: Stummer János / Facebook

Stummer János szerint az említett jósnő egy kuruzsló, akit a kormány „haverjaként” jellemzett. A képviselő úgy véli, hogy a kijelentő módban leírt piros karkötőre vonatkozó mondat hátráltatja az eredményes védekezést a koronavírus járvánnyal szemben. Ez szerinte bűncselekménynek minősül, amire akár három év börtönbüntetés is kiszabható.

Döbrentey Dániel, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogásza ugyanakkor korábban azt nyilatkozta a Media1-nek, hogy a rémhírterjesztés csak abban az esetben minősül bűncselekménynek, ha azzal szándékosan próbálják akadályozni a védekezést.

További hírek találhatók a Media1-en! Feliratkozhat napi hírlevelünkre és RSS-csatornánkra, valamint követhet bennünket a Facebookon is, hogy ne maradjon le a legfrissebb történésekről.

Borítókép: Stummer János nyilatkozik az ATV A nap híre című műsorában. Fotó: Jobbik Magyarországért Mozgalom / YouTube
Szóljon hozzá!