Szikszai Péter

Büntetőeljárás indult Szikszai Péter, a HírTV vezérigazgató-helyettese ellen

Egy most nyilvánosságra került rendőrségi dokumentum szerint a Magyar Nemzetben Zummer Fülöp álnéven publikáló, Szabó Tímeáról, a Párbeszéd társelnökéről dehumanizáló írást közzétevő személy nem más mint az a Szikszai Péter, aki a nyomozás kezdetén még a HírTV vezérigazgató-helyettese volt.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Beazonosította a rendőrség a tavasszal nagy botrányt kiváltó, és a Fővárosi Törvényszék napokban született elsőfokú ítélete szerint jogsértő, Zummer Fülöp álnév alatt közzétett cikk tényleges szerzőjét – derül ki a cikkben támadott Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnökének pénteki Facebook-bejegyzéséből.

A sikeres nyomozást követően a büntetőeljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik.

Beigazolódott, hogy a Magyar Nemzet szerzője nem más mint maga Szikszai Péter, az Echo TV volt hírigazgatója, a tavaly óta Magyar Nemzet néven megjelenő Magyar Idők egykori szerkesztője, aki nem sokkal ezelőttig a HírTV vezérigazgató-helyettese is volt.

Az, hogy Szikszai lehet a „rejtélyes” Zummer Fülöp, már évek óta sejthető volt. 2017 áprilisában például szintén Zummer Fülöp néven megjelent, másik botrányt kiváltó cikke kapcsán a 24.hu Média rovatában Tarr Péter, az akkoriban még Simicska Lajos érdekeltségű HírTV  vezérigazgató-helyettese tett ezzel kapcsolatos utalást, és szakmai berkekben is sokan sugdosták, hogy Szikszai bújhat meg az akkoriban éppen a Magyar Időkben használt álnév mögött.

Szikszai Péter Zummer Fülöp néven az alábbi írást tette közzé a kormánypárti napilapban Szabó Tímea ellenzéki politikusról tavasszal:

„Szabó Tímeát egy titkos szigeten lévő, illegális laboratóriumban hozták létre egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből. Egy ideig hőálló, steril üvegedényben tartották, aztán az MSZP behurcolta a magyar országgyűlésbe. Szabó Tímea először csak megbújt a parlamenti fakazetták, parketták rései között, aztán lassan bekúszott az ülésterembe. Amikor eljött a rajzás időszaka, Szabó Tímea szót kért, és szerteszéjjel fröcskölte a baktériumait. Egyes kutatók szerint a Szabó Tímea nevű organizmus nem azért van a magyar parlamentben, hogy a választókat képviselje, ő csak mérgezni akar. Szabó egy nem létező párt tagja, de egy nagyon is létező háttérhatalom biológiai fegyvere. Közvetlenül a lélekre hat. Elpusztít minden értéket. Még arra is képes, hogy néhány ezer védőmaszk miatt a határon túli magyarok ellen uszítson.”

Szabó Tímea bejegyzéséből az is kiderül, hogy becsületsértés vétsége miatt az ügy a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz került át. Kiderült az is, hogy a Szabó szerint a náci időket idéző, dehumanizáló írás megjelenésére dr. Toót-Holló Tamás a Fidesz-közeli Mediaworks vezető munkatársa adott engedélyt.

„A rendőrségnek köszönöm a munkát, remélem, Szikszai megkapja méltó büntetését! Én addig is folytatom az igazságtalansággal, a lopással és az elnyomással szembeni harcomat. Ettől a Szikszai-féle embertelen és gyűlölködő írások kicsit sem fognak eltántorítani” – tette hozzá az ügyhöz Szabó Tímea.

A politikus egyúttal közzétette azt a rendőrségi végzést is, amelyben elolvasható, hogy Szikszai a leleplezett szerző, és az ügyét átteszik a bíróságra.

Becsületsértés a büntetőjogban

A Büntetőtörvénykönyv az emberi méltóság elleni bűncselekmények között szabályozza a becsületsértés tényállását. A Btk. 227.§-ában szabályozza a jogalkotó azt is, hogy milyen kereteken belül szabhatja ki a büntetését a bíróság abban az esetben, ha a vádlott büntetőjogi felelősségét megállapítja. A bűncselekmény elkövetőjét a bíróság legfeljebb egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

A gyakorlatban azonban rendkívül ritkán kerül sor szabadságvesztés büntetés kiszabására – írja a Lőrik Ügyvédi Iroda honlapja.

További hírek találhatók a Media1-en!

Budapest,  Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes beszél az Echo TV fejlesztéseinek hátteréről és a televízió stratégiai céljainak ismertetéséről szóló sajtótájékoztatón a XIV. kerületi Angol utcában, az Echo TV I. emeleti stúdiójában 2017. december 4-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!