fbpx
Nótin Tamás, a Jobbik képviselőjeként a Rákosmente TV vendégeként 2017-ben

Az Indexhez igazolt egy volt jobbikos önkormányzati képviselő

Pár éve az Indexen a Jobbik rákosmentei önkormányzati képviselőjeként, mostantól azonban már általa jegyzett írások szerzőjeként szerepel a lapban Nótin Tamás neve, akinek ugyanakkor újságírói karrierje nem most kezdődött.

Nótin Tamás személyében nemrég újabb, politikai kötődésekkel is bíró személy csatlakozott az Index csapatához.

Nótin Tamás 2014-től a Jobbik színeiben önkormányzati képviselő volt: 2014-ben választották meg Budapest XVII. kerületében, Rákosmentén: ekkor tette közzé az N1TV az alábbi YouTube-videót, amelyen épp a Szent Korona előtt tett esküt több más emberrel együtt a párt színeiben.

Ezen az alábbi videón évekkel később, 2017-ben már a Rákosmente TV Fogadóóra című műsorának vendégeként nyilatkozott a kerületéhez tartozó tévécsatornán mint helyi képviselő.

A jobbikos Alfahír és LMP-s Jövő TV után érkezett az Indexhez

Nótin Tamás médiakarrierje során dolgozott a Jobbik-közeli Alfahírnél is mint újságíró, ahol adatlapján magát „jobboldali ökokonzervatívként” jellemezte. A Jobbik és a Jobbikhoz kötődő internetes hírlapon kívül Nótin Tamás egy ideig a Jövő TV főszerkesztőjeként is tevékenykedett: legutolsó írása ott szeptember 30-án jelent meg. Ez utóbbi oldal egyébként némiképp eltérő politikai kötődésű: nem a Jobbikhoz, hanem az LMP-s kötődésű Ökopolisz Alapítványhoz tartozik. Egyébként ez utóbbi helyről, a Jövő TV-től érkezett az Indexhez már pár héttel korábban az a Szalai Szabolcs is, aki a Jövő TV alapítója volt. (Az Index körüli helyzet kapcsán előkerült korábban Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnökének LMP-s kötődése is.)

Bár az Indexhez október elején, pár napja igazoló Nótin Tamás nevével a lap impresszumában jelenleg még nem lehet találkozni, az biztos, hogy már munkába is állt a lapnál: az ő neve alatt jelent meg a Pesty Lászlóval ma megjelent interjú, de két nappal a Jövő TV éléről történő távozása után tőle jelent meg az az anyag is az Indexen, ami arra igyekezett választ adni az olvasóknak, hogy éttermekben és a kocsmákban is hordjanak-e maszkot azok, akik ilyen helyeken megfordulnak.

Most pénteken Nótin írt arról is, hogy Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, a DK frakcióvezetője és Horváth Csaba, az MSZP frakcióvezetője kezdeményezett egy rendeletet, ami alapján Budapesten csak olyan újságokat lehet majd terjeszteni a városhoz kötődő közterületeken, amelyekben a budapesti városháza is kap néhány oldalnyi felületet.

A szélrózsa minden irányából érkeztek új indexesek

Az Indexnél meglehetősen vegyes társaság jött össze azután, hogy a lap előző csapata a főszerkesztő elbocsátása után felállt. Épp a napokban írtuk meg, hogy Márkusz László pristinai volt nagykövet is az Indexhez igazolt, de így tett például Sereg András, a Népszabadság egykori szakújságírója is (ő a Népszabadság után az Alkotmánybíróság sajtófőnöke volt).

Az Index.hu szerkesztősége a távozó indexesek távozása után, 2020.08.31-én.
Az Index.hu szerkesztősége a távozó indexesek távozása után, 2020.08.31-én. Fotó: Media1 / olvasónktól

Az Index egyik főszerkesztő-helyettesét, Balogh Ákos Gergelyt kinevezését követően azért érte bírálat, azzal látták többen is igazolva, hogy az Index a Fidesz szolgálatába állt, mert korábban Balogh cége üzemeltette az orbánviktor.hu oldalt és ő maga a Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezete) színeiben politizált is korábban. Sztankóczy András vezető szerkesztő, stratégiai igazgató azonban a Media1 műsorában azt nyilatkozta pár héttel ezelőtt, hogy Balogh cége más oldalakat, köztük SZDSZ-es ifjúsági szervezet weboldalát is üzemeltette. Hozzátette: Balogh Ákos Gergely tudja, mikor milyen szerepben dolgozik, így egykori politikai kötődését félre tudja tenni. Azt is mondta, hogy a stábban mindenféle érzelműek vannak, és a nem éppen NER-kompatibilisek táborából érkezett Kitzinger Szonja főszerkesztő-helyettes.

A többi érkező indexesről itt találhatók korábbi írásaink.

A Media1 további híreit itt találják. RSS-csatornánkra feliratkozni itt, Facebook-oldalunkat követni pedig itt tudják.

 

Borító: Nótin Tamás, a Jobbik képviselőjeként a Rákosmente TV vendégeként 2017-ben
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások