fbpx
Index.hu, index

Újabb érkező indexesek neve szivárgott ki

Az Index.hu új stábjához igazol például Isza Ferenc, a Blikk fotósa és Szőcs László, aki egykoron az év újságírója volt a Népszabadságnál, mostanában pedig a kormánypárti Magyar Nemzet munkatársa volt. Úgy tudjuk, felmerült Veliczky Judit neve is, aki nemrég cigányozva írt Orbán Viktor miniszterelnökről, de egyelőre bizonytalanná vált, hogy végül a céghez igazol-e.

Újabb, a távozó indexesek megüresedő pozícióira érkező leendő indexesek neve szivárgott ki ma, hétfőn a Media1-hez.

Úgy tudjuk, az Index.hu Zrt.-nél a minap megkezdték az alábbi személyek beléptetését a céghez:

 • Isza Ferenc, a Blikk volt fotósa
 • Vig György, a Nők Lapja hetilap volt munkatársa, akinek a nevével mostanában az Óbudai Anziksz nevű helyi lap olvasói találkozhattak.
 • Kovács Róbert, a Magyar Narancs egykori munkatársa
 • Ilku Miklós, a Nemzeti Sport senior online szerkesztője
 • Huber Tamás, a Nemzeti Sport Online (NSO) újságírója
 • Antalics Ádám, az Origo sport rovatának munkatársa
 • Buzna Viktor, aki idén júniusban az Azonnali.hu-ra írt cikket vendégszerzőként a koronavírus és Kína kapcsán, 2011 és 2018 között a Magyar Nemzet külpolitika rovatának a kelet-ázsiai térség politikai, gazdasági és társadalmi folyamatainak feldolgozásáért felelős állandó munkatársa volt, aki tanulmányait Pekingben végezte, majd Kínában volt tudósító. Ő a Távol-Kelet eseményei mellett a magyar kormány külpolitikai, diplomáciai tevékenységéről is sokat írt. 2018-től követően a Klasszik Rádiónál dolgozott. Egy ideje újra szerepelt a neve szerzőként a Magyar Nemzetben.
 • Szőcs László. Ő a Wikipedia oldala szerint 1997 óta dolgozik budapesti lapoknak: első írása a Népszavában jelent meg, majd 1998 és 2015 között dolgozott a Népszabadságnál. 2004-től brüsszeli tudósító, 2008-tól 2011-ig a lap washingtoni tudósítója volt, és 2008-ban az év újságírója címet is megkapta a Népszabadságnál. Szőcs 2015-2019 között a Napi Gazdaság, majd az abból létrejött Magyar Idők munkatársa volt. 2019 márciusa óta a Magyar Nemzet külpolitikai rovatának szerkesztője. 2000 óta amerikai és európai politikai fejleményekről tudósít rádió-, és televíziócsatornáknak (Duna TV, Klubrádió, Echo TV, Karc FM). 2001-ben a CNN amerikai hírtelevízió átvette a Rádió C-ről készült riportját. 2017 óta a Menedzser Magazin állandó szerzőjeként is ismert. Szőcsnek olyan interjúalanyai voltak többek közt mint Sophie Marceau, Costa-Gavras, Samy Naceri, Elie Wiesel, José Manuel Barroso, Dominique Strauss-Kahn, Madeleine Albright, Michaëlle Jean, Móse Kacav, Hubert Védrine, Peter Malkin (izraeli ügynök), Benita Ferrero-Waldner, Michael Haneke, Charles Gati, Ari Vatanen, Hans-Gert Pöttering, Xaviera Hollander. Magyar interjúalanyai voltak: Makk Károly, Sebő Ferenc, Nyáry Krisztián, Egri János, Egri Márta, Kertész Zsuzsa, Székhelyi József, Micheller Myrtill, Segal Viktor, Tóth Sándor (barista bajnok), Gyarmati Anna. Nemrég európai újságíródíjat kapott a Nemzet munkatársaként.

Érdekesség, hogy a Media1 információi szerint annak a Veliczky Judit rádiós újságírónak a neve is komolyan felmerült, aki három héttel ezelőtt cigányozós Facebook-posztot publikált nyilvánosan Orbán Viktor miniszterelnökről.  Ezt írta:

„Mit érsz el a kurvanagy intelligenciáddal? A cigányok ott basznak át, ahol akarnak. És akkor most tekintsük meg a 14 max 16 éves Orbán Viktort.”

Azonban Veliczky Indexhez történő felvétele jelenleg bizonytalanná vált.

Mint arról a Media1 elsőként beszámolt, az új Index hírigazgatója lesz Fekete-Szalóky Zoltán, aki 18 éven át volt az InfoRádió (budapesti hírrádió) felelős szerkesztője, majd idén az Országút című kormányközeli kulturális-közéleti lapnál lett szerkesztő.

Az Index.hu-nál Szombathy Pál leendő főszerkesztő helyettesei közül elsők közül vált ismertté Kitzinger Szonja újságíró,  nemrég pedig Balogh Ákos Gergely személye. Balogh Ákos Gergely személyét hamar felkapta a sajtó, hiszen az ő cége üzemeltette 2010 és 2014 között az orbanviktor.hu-t, illetve a Mandinernél volt főszerkesztő néhány évvel ezelőttig. Mindkettejük állományba vételét intézik már. Sokáig egyébként úgy volt, hogy D. Bányász Gergő, az akkoriban épp nem kormányfüggő HírTV volt belpolitikai főszerkesztője, aki 2018 tavaszi elbocsátása után egy darabig a hvg.hu belpolitikai rovatának volt a vezetője, tavaly óta pedig az InfoRádió felelős szerkesztője, szintén csatlakozik, méghozzá vezető pozícióban, főszerkesztő-helyettesként, de az érintett azt mondta ma a Media1-nek, hogy hosszas gondolkodás után végül nemet mondott a felkérésre.

Korábban kiszivárgott ezenkívül, hogy

 • az Index.hu új stábjának tagja lesz Bugyinszki György, a Népszabadság egykori szerzője, aki dolgozott régebben például a Vasárnapi Híreknek és a Narancsnak is. Az ő beléptetése a céghez már folyamatban van.
 • Szintén csatlakozik a stábhoz Hercsel Adél, aki az elmúlt években a hvg.hu-nak volt a munkatársa, majd később szerzője, de dolgozott korábban a Mandinernél is, mostanában pedig főleg az nlc.hu-nak (Nők Lapja Café) írt. Beléptetése az Index.hu Zrt.-hez ugyancsak folyamatban van.
 • Az Index új stábjához csatlakozik Szalai Szabolcs, az LMP-közeli Jövő TV alapítója is. Az ő adminisztrációját szintén intézik már.

Az új Index-stáb toborzásának kezdetén egyébként Tevan Imrét (a lap egy régebbi munkatársát, aki az Index után a sálinggergőtelenített Origónál és a vs.hu-nál is dolgozott) szintén felkérték főszerkesztő-helyettesnek. Ő azonban kevesebb mint 24 órával a kinevezésének a sajtóban történt bejelentése után visszalépett.

Az Index volt stábja azután mondott fel, hogy július 22-én elbocsátották Dull Szabolcs főszerkesztőt. A felmondási idő a legtöbb munkatárs esetében a következő napokban lejár, ezért fontos, hogy megoldják a megüresedő pozíciók betöltését.

További hírek találhatók a Media1-en. Érdemes követni a Media1 Facebook-oldalát, ahol napi hírlevelünkre is feliratkozhat. RSS-hírfolyamunk itt található. Ha hozzájárulna a Media1 működéséhez, ezt ITT tudja megtenni a legegyszerűbben.

Borító: Az Index.hu nyitóoldala egy notebookon korábban. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások