fbpx
Fővárosi Törvényszék

A PestiSrácok ellen ítélt a Fővárosi Törvényszék

A Józsefvárosi Önkormányzattal kapcsolatban közölt valótlanságok ügyében vesztettek.

Pert nyert a Fővárosi Törvényszéken a PestiSrácok című internetes oldal ellen a Józsefvárosi Önkormányzat – értesült a Media1 Budapest VIII. kerületének Facebook-oldaláról.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletével arra kötelezte a kormányközeli revolverportál szerkesztőségét, hogy helyreigazításként tegyék közzé: valótlanul híresztelték, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat felfüggesztette a korábbi fideszes vezetés azon gyakorlatát, miszerint rendőrök járják a józsefvárosi utcákat.

Valójában senki sem függesztette fel azt a gyakorlatot, hogy rendőrök járják a kerület utcáit, sőt, az önkormányzat azt szeretné, hogy ez minél intenzívebb legyen.

A perben az alperes szerkesztőség a felperes VIII. kerület önkormányzatának kereseti kérelmében foglaltakat érdemben nem vitatta, állításának jogszerűségét meg sem kísérelte alátámasztani. Mindössze azt kérvényezték, hogy ne öt, hanem csak egy napig legyen kint az oldalukon a valós információt tartalmazó helyreigazítás.

A Józsefvárosi Önkormányzat a PestiSrácok által közzétett álhír kapcsán arra kérte a lakosokat, hogy a helyi hírekről elsősorban az önkormányzat hivatalos felületeiről, a honlapjáról és a Facebook-oldaláról tájékozódjanak.

A Fővárosi Törvényszék adatai alapján tavaly a PestiSrácok vesztette a 2. legtöbb sajtópert. Nála is több valótlansággal bukott meg az Origo.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Fővárosi Törvényszék. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások