fbpx
Lesz másik!

Új médiacéget alapított az Index egyik volt főszerkesztő-helyettese

Kárpáti Márton Van Másik Kft. néven hozott létre új céget, vette észre az mfor.hu

Van Másik Kft. néven hozott létre új, 3 millió forint alaptőkéjű vállalkozást Kárpáti Márton, az Index.hu Zrt. nemrég távozó főszerkesztő-helyettese. Erre az mfor.hu bukkant.

Kárpáti az új alapítású médiacégnek egyedüli, 100%-os tulajdonosa az Opten céginformációs rendszer szerint.

Ismert: a távozó indexesek közül sokakat még hónapokra versenytilalmi korlát köt az Index.hu-hoz, ezért egyelőre nem tudnak új lapot indítani, versenytársnak dolgozni. Az mfor.hu azonban úgy véli, Kárpátira már nem vonatkozik ez a tilalom, ha az új céget létrehozta.

Egyébként Kárpáti Márton volt az, aki a múlt héten közzétette, hogy Lesz másik.

Index.hu tüntetés, 2020.07.24.
Tömegtüntetés az Index.hu körüli helyzet kapcsán 2020.07.24-én Budapesten. fotó: Bődey János és Huszti / távozó indexesek

Az új kft. vanmasik.hu néven nem tud domaint regisztrálni, az ugyanis már foglalt, méghozzá épp az Index.hu Zrt. birtokában van 2018 óta. Egy egyelőre ismeretlen magánszemély a napokban ugyanakkor bejegyeztette a legyenmasik.hu, leszmasik.hu és a nehallgassunk.hu domaineket, de több más, index nevet tartalmazó regisztráció is bekerült az Internet Szolgáltatók Tanácsához. Ez utóbbi azonban feltehetőleg védjegyoltalmat sért, legalábbis erre hivatkozva ezek regisztrációját az ISZT elutasította. Az Index.hu Zrt. ugyanis az Index védjegy birtokosa.

Az Index.hu Zrt.-nél július végén jelentette be szinte a teljes stáb, hogy távozik a cégtől, miután a főszerkesztőt, Dull Szabolcsot elbocsátották.

Mai hír, hogy Szily László, a 444.hu újságírója, ősindexes kolléga a távozó indexesek és a 444.hu egyesülését szorgalmazta a bezárt cink.hu-n

További hírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások