Friderikusz Sándor, István Dániel és Bochkor Gábor Music FM Önindító c. műsorában

Sajtópereket indít Friderikusz Sándor a Ripost és a Bors ellen

A televíziós műsorvezető azért fordul bírósághoz, mert valótlanul állították róla a fideszes médiaholdinghoz tartozó lapok, hogy elhagyja Magyarországot és New Yorkba költözik. Anyagi gondjai sincsenek, ahogyan szintén híresztelték róla.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A 24.hu-hoz eljuttatott közleményben cáfolta meg a hetek óta róla a sajtóban megjelenteket Friderikusz Sándor. Az ország egyik legismertebb tévés-rádiósa (akit manapság mellőznie kell a tévénézőknek és rádióban sem hallható) közölte, hogy a sajtóhírekkel ellentétben eszébe sem jutott, hogy New Yorkba költözzön.

Friderikusz szerint a pletykának esetleg az adhatott alapot, hogy a könyvtára harmadát (de közel sem teljes könyvgyűjteményét), 4 ezer kötetet a szülővárosa, Nyíregyháza városi könyvtárának ajándékozta, csakhogy máskor is el szokta ajándékozni rászorulóknak a feleslegessé vált ruháit és egyéb tárgyait, tehát ebben semmi különleges nincsen.

„Egy ilyen jellegű adományozás azonban a magyar bulvársajtónak nem arra alkalom, hogy a jót mozgósítsa az emberekben, azaz mondjuk arra biztasson, hogy akinek valamiből feleslege van, adja tovább annak, akinek esetleg ugyanaz a dolog hiányzik, hanem az elsősorban indulati alapon működő lapkészítők szemenszedett hazugságokat találnak ki az érdemtelenül szerkesztőséginek nevezett íróasztalaiknál. Ez a mostani „Friderikusz-kampány” hetek óta arról szól, hogy én eladom a magyarországi ingatlanaimat, mert New Yorkba költözöm, már vettem is ott egy lakást. Egy másik ál-cikksorozat szerint viszont kifogytam a pénzemből, ezért kénytelen voltam az ingatlanaimat piacra dobni. Felháborító módon belekeverik ebbe a teljesen abszurd hazugság-hadjáratba a halott anyámat, apámat, a rokonságomat, hamis információkat adnak a név szerint többnyire meg nem nevezett „közeli ismerőseim” szájába, azaz aljas ürügyekkel belemásznak a magánéletembe

– írta közleményében Friderikusz Sándor, megjegyezve, hogy e lapok hónapok óta egyszer sem kérdezték meg, igaz-e, amiről írnak.

Friderikusz Sándor tudatta, hogy két ingatlanját azért hirdette meg, amiért bárki más: el akarja adni őket, mert már nincs szüksége rájuk. Friderikusz közölte, hogy a tisztességes megélhetéshez elegendő pénzzel rendelkezik, így az ezzel ellentétes információk is hamisak.

A tévés hozzátette, nincs kedve találgatni, hogy mi volt a hátsószándék „elsősorban a két kormányszócső bulvárlapnál, a Ripostnál és a Borsnál, amely az újabb Friderikusz-napokat hónapokkal ezelőtt elindította és hétről-hétre próbálja srófolni”, de ha folytatják a hamis hírek terjesztését vele kapcsolatban,

„készüljenek fel rá, hogy nem is egy újabb elvesztett perük lesz, igaz, mindannyiunk adójából ezúttal is telik majd nekik a jelentős összegű kártérítésekre”.

Friderikusz leszögezte, hogy jogi eljárására számíthatnak „az álhíreket ugyan talán kevésbé ártó szándékkal, de kényelemből, szolgai módon” átvevő lapok is.

„A türelmem elfogyott, ezentúl nem magyarázkodom, hanem – egyéb civilizált eszköz híján – minden hazudozó újságot, online felületet perlek – és nyerni fogok!”

Borító: Friderikusz Sándor, István Dániel és Bochkor Gábor Music FM Önindító c. műsorában korábban. Fotó: Facebook/ archív

Szóljon hozzá!