fbpx
Friderikusz Sándor, István Dániel és Bochkor Gábor Music FM Önindító c. műsorában

Sajtópereket indít Friderikusz Sándor a Ripost és a Bors ellen

A televíziós műsorvezető azért fordul bírósághoz, mert valótlanul állították róla a fideszes médiaholdinghoz tartozó lapok, hogy elhagyja Magyarországot és New Yorkba költözik. Anyagi gondjai sincsenek, ahogyan szintén híresztelték róla.

A 24.hu-hoz eljuttatott közleményben cáfolta meg a hetek óta róla a sajtóban megjelenteket Friderikusz Sándor. Az ország egyik legismertebb tévés-rádiósa (akit manapság mellőznie kell a tévénézőknek és rádióban sem hallható) közölte, hogy a sajtóhírekkel ellentétben eszébe sem jutott, hogy New Yorkba költözzön.

Friderikusz szerint a pletykának esetleg az adhatott alapot, hogy a könyvtára harmadát (de közel sem teljes könyvgyűjteményét), 4 ezer kötetet a szülővárosa, Nyíregyháza városi könyvtárának ajándékozta, csakhogy máskor is el szokta ajándékozni rászorulóknak a feleslegessé vált ruháit és egyéb tárgyait, tehát ebben semmi különleges nincsen.

„Egy ilyen jellegű adományozás azonban a magyar bulvársajtónak nem arra alkalom, hogy a jót mozgósítsa az emberekben, azaz mondjuk arra biztasson, hogy akinek valamiből feleslege van, adja tovább annak, akinek esetleg ugyanaz a dolog hiányzik, hanem az elsősorban indulati alapon működő lapkészítők szemenszedett hazugságokat találnak ki az érdemtelenül szerkesztőséginek nevezett íróasztalaiknál. Ez a mostani „Friderikusz-kampány” hetek óta arról szól, hogy én eladom a magyarországi ingatlanaimat, mert New Yorkba költözöm, már vettem is ott egy lakást. Egy másik ál-cikksorozat szerint viszont kifogytam a pénzemből, ezért kénytelen voltam az ingatlanaimat piacra dobni. Felháborító módon belekeverik ebbe a teljesen abszurd hazugság-hadjáratba a halott anyámat, apámat, a rokonságomat, hamis információkat adnak a név szerint többnyire meg nem nevezett „közeli ismerőseim” szájába, azaz aljas ürügyekkel belemásznak a magánéletembe

– írta közleményében Friderikusz Sándor, megjegyezve, hogy e lapok hónapok óta egyszer sem kérdezték meg, igaz-e, amiről írnak.

Friderikusz Sándor tudatta, hogy két ingatlanját azért hirdette meg, amiért bárki más: el akarja adni őket, mert már nincs szüksége rájuk. Friderikusz közölte, hogy a tisztességes megélhetéshez elegendő pénzzel rendelkezik, így az ezzel ellentétes információk is hamisak.

A tévés hozzátette, nincs kedve találgatni, hogy mi volt a hátsószándék „elsősorban a két kormányszócső bulvárlapnál, a Ripostnál és a Borsnál, amely az újabb Friderikusz-napokat hónapokkal ezelőtt elindította és hétről-hétre próbálja srófolni”, de ha folytatják a hamis hírek terjesztését vele kapcsolatban,

„készüljenek fel rá, hogy nem is egy újabb elvesztett perük lesz, igaz, mindannyiunk adójából ezúttal is telik majd nekik a jelentős összegű kártérítésekre”.

Friderikusz leszögezte, hogy jogi eljárására számíthatnak „az álhíreket ugyan talán kevésbé ártó szándékkal, de kényelemből, szolgai módon” átvevő lapok is.

„A türelmem elfogyott, ezentúl nem magyarázkodom, hanem – egyéb civilizált eszköz híján – minden hazudozó újságot, online felületet perlek – és nyerni fogok!”

Borító: Friderikusz Sándor, István Dániel és Bochkor Gábor Music FM Önindító c. műsorában korábban. Fotó: Facebook/ archív
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások