fbpx
Az Index.hu szerkesztőségének bejárata

Megkezdték az Index új stábjának toborzását

Az információt a Media1 több forrása is megerősítette.

A Media1 több forrás által is megerősített információja szerint kezdetét vette az Index további működésének fenntartása érdekében egy új szerkesztőségi stáb felépítése. A folyamat jelenleg a toborzásnál tart.

Arról nincs információink, hogy a mostanival azonos létszámmal működtetnék-e tovább az oldalt, vagy kevesebb emberrel, illetve változik-e a rovatstruktúra, de azt már biztosan állíthatjuk, hogy

történtek is konkrét megkeresések újságírók, szerkesztők felé, hogy érdekelné-e őket valamilyen pozíció a lapnál.

A cél az, hogy miután Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke, és egyben a tulajdonos Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke a héten elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt, és a nagyjából 90 fős Index-stábból szinte mindenki, több mint 80 fő úgy döntött, távozik, az oldal működése a távozásokat követően is biztosítható legyen.

Az Index jelenleg „csökkentett üzemmódban” működik. Az oldal tartalmát főleg az állami Magyar Távirati Iroda (MTI) híreivel töltik a régi, távozó stáb jelenleg felmondási idejüket töltő tagjai.

Természetesen amennyiben később a majdani stáb tagjairól megtudunk valamit, azaz a megkeresett újságírókkal ténylegesen is megállapodás jön létre, arról a későbbiekben még beszámolunk, hiszen a nevek, illetve a felkért munkatársak szakmai előélete előre vetítheti, hogy vált-e irányt az Index vagy sem. A megkeresett potenciális stábtagok, újságírók, szerkesztők nagy dilemma előtt állnak: ha elvállalják a feladatot, számolniuk kell azzal, hogy miután az előző stáb viharos körülmények között távozik, lesznek akik megbélyegzik az újakat, ráadásul kérdésesnek tűnik, hogy a magyar médiaipart is súlyosan érintő koronavírus miatt amúgy is nagy zuhanásban lévő hirdetési piacon az Index a mostani válságát túl tudja-e élni, illetve hajlandók lesznek-e kitartani, illetve visszatérni az olvasók, vagy a régi stábbal együtt ők is hűtlenek lesznek.

Ahogy arról a Media1 már beszámolt, az Index látogatottságának esetleges bezuhanása igencsak rosszul érinthetné a nyitóoldalon ajánlott egyéb tartalmak, így a blog.hu, a napi.hu, a Totalcar, a Portfolio, a Velvet, a Femina, a Dívány, az Otthontérkép, a Bookline, a Port.hu látogatói forgalmát. Ezek a különböző oldalak mostanáig partnerség keretében, jelentős összegekért kaptak felületet az Index nyitóoldalán.

További hírek találhatók a Media1-en, érdemes követni az RSS csatornánkat és a Facebook-oldalunkat, valamint feliratkozni a napi hírlevelünkre. Az Indexszel összefüggő hírfolyam ITT található.

Borító: Az Index.hu szerkesztőségének bejárata. fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások