fbpx
Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója

Varga Zoltán, a 24.hu tulajdonosa szerint most az ő lapja került a kormány célkeresztjébe

A Central Médiacsoport tulajdonosa a Politicónak nyilatkozott, ahol amellett, hogy elmondta, mit gondol az Index körüli helyzetről, beszámolt arról is, hogy milyen háború folyik a 24.hu megszerzéséért.

Skype-interjút adott a Politicónak Varga Zoltán üzletember, a 24.hu mellett több más médiumot (például Nők Lapja, Hírstart, Story, Best stb.) is tulajdonló Central Médiacsoport tulajdonosa az Index körüli fejlemények kapcsán. Varga az elmúlt hetekben ellene folyó támadásokat felidézve azt monda, szerinte felépített kampány folyik ellene a kormány által ellenőrzött médiumokban,

ami szerinte aligha lehet véletlen, és most az Index után már a 24.hu került célkeresztbe.

Varga azt mondta, hetek óta olyasmiket írnak róla, hogy nem fizet adót, rossz ember, rosszul fizeti az alkalmazottait. „Beavatkoznak a magánéletembe, és minden nap ott vagyok a tévében. Megpróbálnak sarokba szorítani, demotiváltá tenni az alkalmazottaimat, és rávenni őket a távozásra” – fogalmazott Varga.

A Central Médiacsoport és a Central Digitális Média Kft. bejárata
A Central Médiacsoport és a Central Digitális Média Kft. bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1

Kitért arra is, hogy Magyarországon a független médiumokat útban lévőknek (akadálynak) tekintik a hatóságok.

A Klubrádió Reggeli Gyors című műsora által idézett Politico-cikkben Varga Zoltán úgy vélekedett, az Indexnél először csak kevés változás lesz, még néhány kritikus hangú cikk is meg fog jelenni a kormányról, de ahogy közelednek majd a választások, az Indexet már a kormány fogja vezetni, és utasításba adja majd, hogy miről és hogyan írjon. Varga Zoltán teljesen bizonyos abban, hogy a történtek az Index függetlenségének végleges megszűntét jelentik, és ugyan marad még így is független média Magyarországon, az már sokkal kisebb lesz az eddiginél.

Central Médiacsoport
A Central Médiacsoport épülete Budapesten, a Montevideo utcában. Fotó: Ladányi András, Media1

További hírek olvashatók a Media1-en, ahol épp az elmúlt napokban írtuk meg, hogy Trükkös Zotyózva, az Index volt tulajdonosához hasonló módszerekkel támadja a kormánysajtó Varga Zoltánt.

RSS-csatornánkra ITT lehet feliratkozni, napi hírlevelünkre pedig ITT, míg Facebook-oldalunk ITT található. A Media1 fenntartásához ITT járulhat hozzá tetszőleges összeggel.

Borító: Varga Zoltán, a Central Médiacsoport elnök-vezérigazgatója és tulajdonosa. Fotó: Central Médiacsoport
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások