fbpx
index.hu

Több mint 40-en tervezik a felmondásukat az Indexnél

Ez a szerkesztőség közel felét jelentené, de a szám még változhat.

A Media1 információi szerint már több mint 40 olyan, az Index.hu stábjában dolgozó újságíró és szerkesztő van, aki úgy tervezi, hogy beadja a felmondását a lapnál. A szám még nem végleges, változhat, de ez a mostani nagyjából 100 fős gárda nagyjából 40 százalékát jelentené.

Felmondásukat az érintettek azért tervezik, mivel nem értenek egyet a lapnál zajló folyamatokkal, illetve azzal, hogy Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke a mai napon elbocsátotta Dull Szabolcsot, az Index főszerkesztőjét.

Munk Veronika, az Index főszerkesztő-helyettese a Media1 július 6-i műsorában már két hete hangot adott annak a véleményének, hogy ha Dull Szabolccsal történik valami, azaz elmozdítják pozíciójából, akkor ez felkorbácsolhatja a kedélyeket az Index.hu stábjában, mivel a szerkesztőség nagyon lojális a tavaly decemberben főszerkesztővé előléptetett Dull Szabolcs személye iránt. Munk Veronika azonban a Media1 adásában még reményét fejezte ki, hogy nem kerül sor a főszerkesztő elmozdítására, hiszen piacvezető lapot irányít rendkívül sikeresen.  Az interjú teljes terjedelemben ITT hallgatható vissza.

Arról egyelőre nincs hírünk, hogy ha az érintettek valóban távoznak, merre folytatnák karrierjüket. Ez nem is egyszerű kérdés, hiszen mostanra alig maradt kormányfüggetlen lap a magyar médiapiacon. Lehetséges út lehetne még egy új médium megalapítása is, de ez szintén nagyon nehéz, pláne a jelenlegi médiapiaci helyzetben.

További hírek találhatók a Media1-en, ahol az Index körüli történésekről ITT találhatók az előzmények.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások