fbpx
Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője a HírTV Sajtóklubjában

Rossz irányba sült el a PestiSrácok fegyvere Terézvárosban

A PestiSrácok azonosként mutatta be a Társaság a Szabadságjogokért nevű civil jogvédő szervezet kommunikációs vezetőjét és a Terézváros magazint május óta főszerkesztő médiamunkást, majd erre a valótlanságra felépítve tett közzé egy lejárató jellegű cikket a magazinról, a kerület polgármesteréről és a TASZ-ról.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

 „A KGBéla-ügyben vádlott alpolgármester-jelölttől a TASZ-os főszerkesztőig: Terézvárosban is hozta a formáját a baloldal”

– ezzel a címmel publikált egy „bombasztikus” anyagot még szombaton a Huth Gergely főszerkesztette, NER-es, közpénzfinanszírozott PestiSrácok, illetve egy bizonyos Szalai Szilárd nevű szerző arról, hogy a Soproni Tamás (Momentum) polgármester vezette önkormányzathoz köthető cégeknél és szervezeteknél személyi változásokra (a PS szóhasználata szerint: „tisztogatásra”) került sor, és a kerületi újság élére egy igazi nagyágyút, a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) kommunikációs vezetőjét igazolták le, akit a PestiSrácok ezek után bírált, amiért a lap foglalkozott a Black Lives Matterrel és a melegházassággal is, illetve nem tartotta őt függetlennek.

A kormányközeli revolvermédium azonban nem a megfelelő irányba fordította a karaktergyilkossági kísérlet során a fegyverét, ugyanis a TASZ kommunikációs vezetője a Media1 információi szerint változatlanul Kertész Anna, aki történetesen nem azonos a terézvárosi kerületi újság főszerkesztőjével.

Hogy a TASZ-os Kertész Anna változatlanul a TASZ-nál van, a jogvédő szervezet oldalán lévő bemutatkozóból is kiderül, ahol a fotója jelenleg is látható. A másik Kertész Annát még május végén nevezték ki a Terézváros magazin felelős szerkesztői posztjára, miután 12 pályázó közül, pályázati úton őt választották ki a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnökének szakmai közreműködésével a következő három évre, amint arról a terezvaros.hu is beszámolt.

Egyébként a LinkedInen legalább 7 Kertész Annát találtunk, míg a Facebookon több tucatnyit, de valamiért a PestiSrácok munkatársa pont a kormány által sokat támadott, de egykoron a miniszterelnök jogi képviseletét is segítő civil szervezet kommunikációs vezetőjével tévesztette össze.

A PestiSrácok amúgy úgy írt a Terézváros magazin „TASZ-os főszerkesztőjéről” és lapjáról, hogy Kertész nevét nem írták le a cikkben, így aki ellenőrizni akarta a lap állítását, annak először is utána kellett keresnie, ki is a főszerkesztő és ki a TASZ kommunikációs vezetője.

A NER-médiumok nem először indítanak valaki ellen lejáratóakciót úgy, hogy azt sem tudják, kiről beszélnek és összekevernek két embert név alapján. Ilyesmi miatt a TV2 Tények című műsora kénytelen volt korábban jelentős sérelemdíjat fizetni, amikor a hvg.hu-s Gergely Zsófia újságíróról szóló lejárató jellegű riportban 2016 novemberében összekeverte a Négy Mancs nevű állatvédő szervezetnél dolgozó Gergely Zsófiával, és a másik Gergely Zsófia fotóját mutatták hosszan.

A PestiSrácok egyébként nem tett közzé helyreigazítást az írása alatt azóta sem, így jelenleg is hazugsággal félrevezeti olvasóit a TASZ és a Terézváros magazin kapcsán.

Akit egyébként érdekel, milyen lett valójában a Terézváros magazin, IDE kattintva megnézheti.

Click to access TerezVaros_20200618_low_5ef1a571009b4816926862.pdf

A Fővárosi Törvényszék statisztikái szerint tavaly a PestiSrácok második volt a legtöbb sajtópert elvesztő médiumok toplistájában, ahol nála több pert csak az Origo vesztett.

Lesz tévéjük is

Mai hír, hogy Vaszily Miklós, a TV2 elnöke elismerte, hogy a TV2 székházában megalapított, fele részben Vaszily tulajdonában lévő Progress Media Hungary Kft. indítja el kábelcsatornaként a Pesti TV-t, ahová a Pestisrácok készíti majd a tartalmat. A kft.-ben Vaszily mellett tulajdonos a Bizalmi Vagyonkezelő Kft., ahová mint arról a G7 nyomán a Media1 is beszámolt, Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos nagy összeget tett be egy okirat szerint.

Frissítés 2020.07.01

Végül több nap késéssel és meglehetősen sunnyogva igazították helyre a PestiSrácokban leírtakat.Erről külön írásunkban olvashatnak.

További hírek és cikkek olvashatók a Media1-en.

Borító: Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője a HírTV Sajtóklubjában korábban
Szóljon hozzá!