Hírstart Robot Podcast

Mesterséges intelligencia készíti a Hírstart új podcastját

A Hírstart új podcast szolgáltatásában egy női mesterséges intelligenciás robot megszerkeszti, majd felolvassa nap mint nap a híreket. Ez nem csak látássérültek számára jelenthet fontos tájékozódási eszközt, de azoknak is hasznos lehet, akik a rádiókban hallható központi MTI-hírszolgáltatás helyett útközben az internetes világ legfrissebb híreit hallgatnák.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Hírstart Robot Podcast néven mesterséges intelligencián alapuló podcastot indított a Hírstart – értesült a Media1. A podcastműsor teljesen automatizáltan készül a Hírstart hírgyűjtő szolgáltatásban elérhető hírek alapján.

A podcastban elhangzó szemlét, a publikálást, valamint a felolvasást is egy női robot végzi. A felület lehetővé teszi a digitális hangformátum rendszeres, sorozatszerű közzétételét az online térben, ráadásul mindez különösebb emberi beavatkozás nélkül valósul meg.

A podcastek népszerűsége világszerte jelentős, a műsorok nagy előnye, hogy bárhol, bármikor és bármilyen okoseszközön, laptopon vagy akár asztali gépen is hallgathatók, illetve szemben egy rádióadással, a lejátszás megszakítható és újraindítható.

„A projekttel az volt a célunk, hogy vezető médiacégként megmutassuk, a különböző technológiák mennyire könnyen integrálhatóak iparágunkban, és milyen alternatív megoldásokat kínál a robotizáció számunkra is”

– mondta el Virág Attila, a Hírstart és a Startlap csoport technológiai vezetője.

A Hírstart Robot Podcast naprakész hírműsorokat szolgáltat, sőt a technikának köszönhetően tematizált, egyedi adások létrehozása is megoldhatóvá vált. Az adások a https://podcast.hirstart.hu oldal mellett elérhetők a Spotify, az iTunes, a Google és a TuneIn podcast csatornáin is.

A Hírstart 2002 októberében indult a Startlap hírgyűjtő oldalaként. A Central Médiacsoport Zrt. online portfóliójában a Startlap termékcsoport tagjaként aggregált tartalmaival a legfontosabb magyar online médiumok anyagaiból (köztük a Media1 híreiből is) szemléz.

További hírek találhatók a Media1-en, saját műsorunk podcast változata pedig ITT található.

Szóljon hozzá!