fbpx
A Jelen című új hetilap az egyik újságosnál, balra a 168 Óra, jobbra a Magyar Narancs aktuális számával

Megjelent a volt 168 Órások új hetilapja, a Jelen, de még sok helyen nem érhető el

9 ezer példányban nyomták ki a lapot, de a Lapkerrel kötött terjesztési szerződés ellenére több ismertebb áruházláncnál az érdeklődők egyelőre hiába keresték. A Media1 megtudakolta, hol érhető el a lap, és hogy a következő napokban javulhat a helyzet. Indul a postai terjesztés is.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Ma, csütörtökön jelent meg először a Jelen című új hetilap, melynek Lakner Zoltán a főszerkesztője (a 168 Óra című hetilap egykori főszerkesztő-helyettese); főszerkesztő-helyettese Krajczár Gyula (ő szintén főszerkesztő-helyettes volt a 168 Óránál Lakner mellett); míg a Jelen kiadójának, a Liberty Press Kft.-nek az ügyvezetője és egyben a lap főmunkatársa az a Tóth Ákos, aki Laknerékkel együtt távozott tavaly a 168 Órától, miután a kiadó huzamosabb ideje nem rendezte egyes munkatársai bérét, honoráriumát, majd ezt követően egy rövid, átmeneti időre a Józsefváros című újság megbízott főszerkesztője volt. Az új lapot kiadó kft.-nek mindannyian közösen tulajdonosai, lásd erről bővebben a Media1 tegnapi hírét.

A Jelen az impresszumban szerepeltetett újságírói között találjuk Angyal Gábort, Láng Zsuzsát, Ónody-Molnár Dórát, Szabó Brigittát és Tamás Ervint is.

Jelenleg még nem mindenki jut hozzá a laphoz, de ez nem a kiadón múlik

Ladányi András kollégánk nekiindult ma reggel, hogy beszerezze a lapot. Neki ugyan ez sikerült az egyik Lapker-árusnál, de a Media1-hez érkezett üzenetek alapján többeknek gondjuk támadt a lap beszerzésével.

Többen is hiába próbálták ma megvenni a lapot a Spar, a Tesco és az Auchan egyes üzleteiben, míg a CBA-nál, csak külön kérésre, a pult alól adták át a lapot. Volt, aki ezeket mind végigpróbálta és csak a CBA-nál járt sikerrel.

A Jelen című hetilap egyik új olvasója
A Jelen című hetilap egyik első olvasója. Fotó: Ladányi András / Media1

A Media1 felhívta a Jelen kiadóját, hogy tudnak-e a problémáról. Azt a felvilágosítást kaptuk, hogy a 9 ezer példányban megjelent Jelen jelenleg sajnos valóban még nem mindenütt érhető el. A lap elérhető azon lapkeres Inmedio és Relay üzletekben, melyek a koronavírus ellenére is nyitva vannak, továbbá egyes MOL, OMV és Shell benzinkutak shopjaiban is kapható, de például az egyes benzinkúthálózatoknál helyenként is eltérő, hogy hányféle újságot listáznak be, és ezek közé befér-e a Jelen, vagy sem. Erre a kiadónak közvetlen ráhatása nincsen. Idővel azt remélik, hogy ahogy nő majd a lap népszerűsége, úgy megkerülhetetlenné válnak.

A kiadónál is úgy tapasztalták, hogy a Tesco, az Auchan és a Spar még nem helyezte ki az új lapot, de ennek a kiadó egyik illetékesének információja szerint a koronavírus-világjárvány lehet az oka. A kiadónál úgy értesültek, hogy egyes áruházakban péntekre vagy szombatra már kikerülhet az új újság, legalábbis nekik ezt mondták. A CBA kapcsán a kiadónál úgy tudták, hogy valamilyen, az üzletláncot érintő technikai, műszaki ok miatt nem sikerült reggelre vonalkódot adni a terméknek, de talán hamarosan ez is megoldódhat, ám ha valaki kéri a terméket, pult alól most is tudnak adni neki.

Az Aldi és a Lidl egyelőre nem listázta be a Jelent

Az Aldi és a Lidl egyelőre nem listázta be a Jelent, de főleg a Lidl esetében a Magyar Hang című hetilap korábbi példájából kiindulva elképzelhetőnek tűnik, hogy ez hosszabb időt is igénybe vesz majd.

A boltokba egyébként a Lapker szállítja ki a termékeket, velük állnak a boltok és a kiadó is kapcsolatban. Az előfizetők számára a Magyar Posta viszi házhoz az újságot. Erről azt tudtuk meg, hogy aki máris megrendelte Laknerék új lapját, postán már a mostani lapszámot is meg fogják kapni.

Az összesen 68 oldalas nyomtatott magazin elején egyébként több ismert személy, köztük Bajnai Gordon volt miniszterelnök jelzi, hogy máris csatlakozott a lap támogatói klubjához.

A Media1 olvasóinak figyelmébe ajánljuk a Jelen elindításáról korábbi írásunkat, valamint azt, hogy a Lapkernél milyen problémák merültek fel a múlt héten a 168 Órával és a Magyar Naranccsal.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en.

Borítókép: A 168 Óra mellett a Jelen és a Magyar Narancs egy budapesti Lapker-árusnál. Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!