fbpx
Hajdú Péter, a Life TV és az Ozone TV csatornákat működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója

Hajdú Péter megszünteti Várkonyi Andrea és Szulák Andrea tévéműsorait a Life TV-n

Hajdú Péter máris belefogott a Mészáros Lőrinc felesége által felvásárolt Life TV jelentős átalakításába, ami azzal is jár, hogy a saját gyártású produkciókat, köztük Várkonyi Andrea és Szulák Andrea eddigi műsorát megszüntetik. Hajdú azt mondja, a két műsorvezetőre más műsoroknál ezután is számítanak.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Mint arról elsőként a Media1 korábban beszámolt, a Life TV-t és az Ozone TV-t tulajdonló, a Mészárosné Kelemen Beatrix (Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos felesége) tulajdonában lévő Media Vivantis Zrt. élére kinevezett Hajdú Péter nagy átalakításokra és elbocsátásra is készül a cégnél, de szavai szerint annak érdekében, hogy

a Life TV három éven belül feljöjjön az öt legnézettebb tematikus csatorna közé.

Hajdú arról is beszélt a Media1-nek, hogy női életmódcsatornából szeretnék átpozicionálni a csatornát.

Az elbocsátásokról Hajdú május 10-én, munkába állásakor azt nyilatkozta a Media1-nek, egyelőre elbeszélgetésekkel felméri, hogy kiket érdemes megtartani, és kiket nem. Már másnap bejelentette, hogy Kiss Pétert, a TV2 Csoport egy korábbi programigazgatóját kérte fel a Media Vivantis programigazgatójának, míg a Life TV és az Ozone eddigi programigazgatója, György Bence kereskedelmi vezetőként folytatja a cégnél.

Life TV és Ozone TV
Life TV és Ozone TV

Most a legújabb fejlemény, hogy a Story magazinnak nyilatkozott Hajdú Péter, aki elmondta, hogy újabb döntéseket hozott a Life TV kapcsán, és az eddigi saját gyártású produkciókat megszüntetik.

A megszűnő műsorok között van Várkonyi Andrea és Szulák Andrea műsora is, mivel ezek nem hozták a várt nézettséget. Hajdú hozzátette: Várkonyi és Szulák munkájára ennek ellenére számít, de más típusú műsorokban.

Várkonyi Andrea Női titkok Várkonyi Andival, Szulák Andrea pedig Nyugi! Köztünk marad címmel vezetett műsort a Life Tv legutóbbi jelentősebb átalakítása óta.

Hajdú megismételte továbbá, hogy lesznek elbocsátások és bérkorrekciók is a Media Vivantisnál.

Hajdú Péter nem zárta ki, hogy akár maga is képernyőn legyen

A Story rákérdezett arra is, hogy Hajdú Péter esetleg újra látható lesz-e a képernyőn.

Az új vezérigazgató azt mondta erre:

„Az én képernyőn való megjelenésem másodlagos. Nem zárom ki, de akkor sincs semmi probléma, ha nem térek vissza. (…) Ha van olyan ötlet, műsor, amiben a programigazgató engem tud elképzelni, és erre rábólint az igazgatótanács is, akkor elképzelhető, hogy igent mondok. De természetesen ezért nem jár pluszpénz, -fizetés”.

Nem a barátság számít a foglalkoztatási szempontoknál

Hajdú azt is mondta, hogy az kizárt, hogy valaki csak azért dolgozzon a Life TV-nél vagy az Ozone-nál, mert a barátja. Hajdú azt sem tervezi, hogy az RTL Klub Reggeli című műsoránál szerkesztőjeként dolgozó párját, Esztert szerződtetné, mivel szerinte ez a fajta főnök-beosztotti viszony nem lenne szerencsés és a kapcsolatuk is megsínylené.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en, ahol arról is olvashatnak, hogy a Story magazin főszerkesztői posztján változás lesz. A lapot kiadó Central Médiacsoportnál ugyanis a koronavírus következtében lecsökkenő árbevételek miatt jelentős költségeket kell megtakarítani, ezért takarékossági okokból átszervezést hajtanak végre.

Frissítés

Szulák Andrea bejelentette, hogy Hajdú Péter megnyilvánulásai miatt felmond a Life Tv-nél.

Frissítés2

Várkonyi Andrea pénteken szintén szomorúan, de visszafogottabban nyilatkozott műsorának megszűnéséről. Hajdú Péter is újra megszólalt: Szulák Andrea dühös posztját nem túl etikusnak, de érthetőnek nevezte.

Borító: Hajdú Péter. Fotó: Facebook
Szóljon hozzá!