fbpx
Kolossváry Balázs, a Story magazin főszerkesztője.

Távozik a Story magazin főszerkesztője

A Central Médiacsoportnál a koronavírus miatt csökkenő árbevételekkel, takarékossági intézkedésekkel magyarázták a váltást, majd megnevezték az utódot. A lapot a Meglepetés magazin főszerkesztője irányítja majd, megtartva eddigi munkáját is.

A Central Médiacsoport ma bejelentette, hogy július 1-jétől Hegedűs Noémi veszi át a Story magazin főszerkesztői feladatait Kolossváry Balázs eddigi főszerkesztőtől. A tájékoztatás szerint Hegedűs Noémi, megtartva korábbi munkakörét ezentúl is ellátja a Meglepetés magazin főszerkesztői feladatait, így a jövőben párhuzamosan vezeti a két szerkesztőséget, a Meglepetést és a Story-t.

„A járványhelyzet okozta árbevétel-csökkenés miatt jelentős költségcsökkentésre van szükség a kiadóban, emiatt a jövőben kevesebb főszerkesztő vezeti a magazin-portfólió termékeit”

– magyarázta a fejleményt Lipták Tímea, a Central Médiacsoport magazin divíziójának igazgatója.

A Story magazin borítója a megújuláskor
A Story magazin borítója az idén év eleji megújuláskor

Kolossváry Balázs 2016 májusában vette át az 1998 óta megjelenő Story magazin főszerkesztői feladatait, 2018 januárja és 2020 január között pedig a Best magazint is vezette.

Utódja, Hegedűs Noémi 2008 óta a Meglepetés magazin- és időszakos kiadványainak (különszámok, Konyha&Rejtvény, Mentes konyha) főszerkesztője. A hetilap klasszikus női témákon nyugszik, de mivel olvasói körében nagy  a bulvár témák iránti affinitás – akár hírességekről, akár hétköznapi hősökről legyen szó – kiemelt rovataiban folyamatosan közöl sztártémákat is.

Hegedűs Noémi a Story magazin élére történő kinevezése kapcsán elmondta:

„Minden lapnak megvan a maga esszenciája, ami soha nem változhat, és amit mindig csak erősíteni szabad. Hogy mit várnak az olvasók a Storytól? Friss, hiteles információkat, pletykákat, drámát, és szórakozást. Ez az a lényeg, amihez főszerkesztőként mindig ragaszkodni fogok. A Story magazin nem csak zászlóshajó, de alkotó műhely is. Újságíró-generációk nőttek fel és indultak innen. Szerencsére a Meglepetés magazinnál sokukkal együtt dolgozhatok. Megtiszteltetésnek érzem, hogy ezentúl ennek az alkotóműhelynek én is tagja lehetek.”

Hegedűs, Noémi, a Meglepetés magazin jelenlegi és a Story magazin leendő főszerkesztője
Hegedűs, Noémi, a Meglepetés magazin jelenlegi és a Story magazin leendő főszerkesztője. Fotó: Central Médiacsoport

A médiavállalat köszönetét fejezte ki Kolossváry Balázsnak a munkájáért és sok sikert kívánt neki jövőbeni feladataihoz.

A Central Médiacsoport a hazai médiapiacon elsők között vezetett be márciusban takarékossági intézkedéseket, mely költségvágással, a munkaidő csökkentésével és ezen keresztül a bérek átmeneti csökkentésével is járt.

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu-n.

Borító: Kolossváry Balázs. Fotó: Centrál Médiacsoport
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások