Várkonyi Andrea a Life TV-nél

Várkonyi Andrea is reagált a Life TV-s műsorának megszűnésére, Hajdú Péter pedig Szulák Andrea dühös reakciójára

Várkonyi Andrea műsorvezető szomorúan, de visszafogottan, Szulák Andrea viszont jóval hevesebben reagált arra, hogy Hajdú Péter megszünteti a műsoraikat. A Life TV vezérigazgatója szerint Szulák nem túl etikusat nyilatkozott.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, Hajdú Péter, a Life Tv és az Ozone Tv csatornákat működtető Media Vivantis Zrt. nemrég kinevezett vezérigazgatója bejelentette, hogy megszünteti Szulák Andrea Nyugi! Köztünk marad és Várkonyi Andrea Női Titkok Várkonyi Andival című műsorát.

Erre a döntésre azután Szulák Andrea egy Instagram bejegyzésben reagált, melyben jelezte, habár Hajdú Péter szavai szerint más műsorban még számítana rá, ő Hajdú Péter személye miatt nem kíván tovább a Life TV-nél dolgozni, és elutasítja a csatorna ajánlatát.

Ezt a műsorvezető a következő szavakkal tudatta:

„Bréking! Hajdú Péter személyes megnyilvánulásai megerősítettek abban az elhatározásomban, hogy NE fogadjam el a csatorna ajánlatát, így mostantól nem tartozom a Life TV-hez. Mészáros Beatrixnak* köszönöm a lehetőséget, és minden volt munkatársamnak további sok sikert kívánok!”

 

Hajdú Péter erre a Blikknek azt mondta, nem tartja túl etikusnak, ahogyan a műsorvezető megnyilvánult, illetve nem is egészen így történtek a dolgok, ahogyan Szulák Andrea írta, ráadásul „a programigazgatóval beszélt és nem velem, de mindannyian voltunk már hasonló helyzetben, ezért megértem az indulatos posztját és sok sikert kívánok neki” – mondta a vezérigazgató.

Hajdú Péter, a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója
Hajdú Péter, a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója

Várkonyi Andrea is csalódott, de megérti, hogy a tévézés ilyen

Várkonyi Andrea is kommentálta a történteket, illetve szólt a terveiről és az elképzeléseiről. Ő Szulákhoz képest visszafogottabban reagált:

„Sajnálom a döntést, hiszen nekem és a kollégáimnak is nagyon sok munkája volt ezekben a műsorokban az elmúlt hónapokban, de a televíziózás ilyen, minden vezetőnek más szakmai elképzelései vannak arról, milyen tematikájú produkciókat szeretnének látni. A műsornak annak ellenére, hogy még kevés háztartásban volt elérhető, komoly rajongói tábora volt, ezért azon leszek, hogy később újra képernyőre tudjon kerülni” – mondta Várkonyi Andrea műsorának megszűnése kapcsán.

Várkonyi elmondta azt is, hogy habár egyelőre nincs szó csatornaváltásról, nem ragaszkodik hozzá, hogy szerepeljen a képernyőn, hiszen a TV2 Tények című műsorától való távozása után is volt már ilyen időszak, amikor egy évig nem volt képernyőn. Várkonyi Andrea nem aggódik, mivel elmondása szerint több lábon áll.

„Huszonhét esztendeje televíziózom, így persze, volt, hogy hiányzott, de mivel mindig több lábon álltam és pszichológusként is dolgozom, ezért akkor televíziózom csak, ha olyan műsorra kapok lehetőséget, amit szívvel-lélekkel tudok csinálni. A TV2 után is több felkérést kaptam, de ami nem tetszett, vagy nem tudtam vele azonosulni, azt nem vállaltam el, csak azért, hogy újra ott lehessek a tévében. Ám egyelőre nincs szó csatornaváltásról, a Life TV új vezetősége már az első napokban jelezte, hogy ragaszkodnak hozzám, s most egy tárgyalási szakaszban vagyunk, majd kiderül, hogy amilyen műsorban számítanak rám, az nekem is megfelelő-e.”

* A Szulák Andrea által említett Mészáros Beatrix a Life TV jelenlegi tulajdonosa, Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó felesége.

További hírek a Media1-en!

Borító: Várkonyi Andrea a Life Tv-s műsorában. Fotó: Life TV Youtube

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságainak tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!