fbpx
Kárász Róbert műsorvezető

Kárász Róbert jogi lépéseket tesz a 24.hu újságírója ellen

A műsorvezető a Facebookon jelentette be, hogy jogi lépéseket tesz a 24.hu-n publikáló Nagy Gergely Miklós ellen. A műsorvezető szerint rászálltak és rossz hírét igyekeznek kelteni.

A 24.hu nyomán mi is beszámoltunk arról, hogy Kárász Róbert, az ATV műsorvezetőjéhez köthető ELÉ nevű alapítványnak juttatott állami, MNB-s pénzek ügyében ismeretlen tettes ellen Tényi István feljelentése nyomán indított nyomozást a NAV lezárta, mivel az adóhatóság nem állapított meg költségvetési csalást,  a többi részében pedig nem illetékes, ugyanakkor a Tényi István feljelentésében szereplő ügyben a feljelentést átküldte a rendőrségnek, hogy vizsgálják meg, történhetett-e sikkasztás vagy hűtlen kezelés.

Idéztük azt is, hogy az ELÉ korábban jelezte, hogy minden forinttal el tud számolni.

Kárász Róbert a tegnapi 24.hu cikkét követően megszólalt a Facebookon. A műsorvezető azt írja, jogi lépéseket tettek, mivel álláspontjuk szerint

„a 24.hu és Nagy Gergely Miklós hónapok óta, és több cikken keresztül hazugságokat ír róla és az alapítványáról, rágalmazza őt és az alapítvány, valamint a becsületük és jó hírnevének megsértését követi el. ”

Kárász ezután arról ír, hogy a cikk szerzője

„már évekkel ezelőtt, amikor a Magyar Narancsnál dolgozott is, olyan valótlanságokat állított rólam és a vállalkozásomról, ami miatt igazat adtak sajtóhelyreigazítási kérelmünknek.”

Kárász szerint Nagy Gergely Miklós azóta most a 24.hu-nál azon dolgozik, hogy a műsorvezetőt és az alapítványa hírét, becsületét tönkre tegye. Kárász szerint feltűnő, hogy Nagy Gergely Miklós nem ír tényfeltáró cikket másik alapítványról, nem foglalkozik más újságíró tevékenységével, csak és kizárólag Kárásszal, róla és alapítványáról ír, de Kárász szerint arról sem korrekt és igaz módon. Kárász úgy véli, szerinte a 24.hu-nál ez nem is szempont, ha róla van szó.

A bejegyzés ezután így folytatódik:

„Nagy Gergely Miklós írásairól azért kell beszélni, mert nem hagyhatunk szó nélkül olyan igazságtalanságokat, amelyek befolyásolják és rombolhatják személyem hitelességét, a programunk létjogosultságát, annak megítélését, és alapítványunk működését. Természetesen most is leírom: minden szükséges és lehetséges jogi lépést megtettem és megtettünk és tesszük ezt addig, amíg becsületünket sértő hazugságokat írnak rólam és rólunk.
Számomra undorító, elkeserítő és egyben felfoghatatlan, amit a 24.hu velünk szemben művel. A legsötétebb pártállami és kommunista időket juttatja eszembe ennek az újságírónak velem és velünk szemben folytatott „újságírói” tevékenysége, hiszen olyan írásokat tett közzé velem és az általam irányított alapítványommal kapcsolatban, amelyek sugallata az, hogy alapítványunk fura módon jut „közpénz milliókhoz” , amelyeket aztán mintha értelmetlen, fura dolgokra költenék el, saját kényem kedvére, és, ami a legszörnyűbb, hogy a cikkeivel azt sugallja és azt állítja, hogy az alapítványunkhoz jutott pályázati pénzeket a „saját zsebembe tolnám át”! Pontosan úgy írta meg a korábbi cikkét is, hogy annak hatása az legyen, hogy Kárász Róbert „lenyúlja” a közpénz milliókat. Na, éppen ezért indítunk pereket! Nagy Gergely Miklós írásai miatt!  Leszögezzük: törvényesen, tisztességesen és jogszerűen végeztem eddig és a jövőben is a munkám. Pályázataink, támogatási kérelmeink részletesek voltak, amelyekben előre meghatároztunk és leírtunk minden olyan tevékenységet, amely lebonyolítására igényeltük a támogatást. Meghatároztuk azokat az eszközöket, technikai berendezéseket, amelyeket meg szerettünk volna vásárolni.
Minden egyes közpénz forintot arra költöttünk, amelyre pályáztunk. Minden egyes közpénz forinttal elszámoltunk. És minden egyes közpénz forint költésünkkel kapcsolatosan megvizsgáltak minket és bármelyik költségvetési szervnek is számoltunk el az elmúlt 10 évben, soha semmilyen probléma nem volt. A mostani cikkel kapcsolatosan viszont azt szeretném leszögezni: ez az írás mutatja meg leginkább Nagy Gergely Miklós és a 24.hu rosszindulatát, és az olvasók újbóli megtévesztésének határtalanságát. Ugyanis: nem volt ellenünk semmiféle NAV vizsgálat és nyomozásról sincs információnk. Mi ezekből a tényekből indulunk ki. Ha Tényi István valóban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, amelyet Nagy Gergely Miklós korábbi 24.hu-s cikkei miatt tett meg, akkor Tényi István félrevezető cikkek miatt tett feljelentést. Végezetül pedig, ha bármikor is lenne velünk szemben akármilyen vizsgálat, akkor nyugodt szívvel állunk elébe”.

Hogy az ügyben kinek van igaza, azt nekünk nem tisztünk eldönteni, ezek szerint a bíróságon folytatódik a történet.

Frissítés

Nagy Gergely Miklós szerint nem igaz, amiket Kárász állít. A 24.hu újságírójának reakciójáról ITT olvasható különálló anyagunk.

Az ügy előzményeiről ITT olvasható.

Borító: Kárász Róbert műsorvezető Fotó: TV2 Sajtószoba / Media1-archív
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások