fbpx
Szaniszló Sándor, a DK XVIII. kerületi polgármestere

Rémhírterjesztés vádjával feljelenti a rendőrségen a Lokált egy budapesti DK-s polgármester a kerületiek ijesztgetése miatt

Szaniszló Sándor szerint a „rémhírgyár” postaládákban terjeszt nagy tételben rémhíreket Budapest XVIII. kerületében a kerület koronavírussal kapcsolatos védekezési stratégiája kapcsán. A polgármester kíváncsian várja, hogy a kormánypárti lap főszerkesztőjéhez is kilátogat-e a rendőrség valamelyik hajnalon, ahogyan azt tette az elmúlt napokban a kormányt bíráló facebookozókkal.

„Miközben a Rendőrség egymás után visz be embereket kihallgatásra a véleményük közzététele miatt, a kormányközeli Lokál nevű propagandalap szabadon terjesztheti nagy tételben a rémhíreket a XVIII. kerületben” – kezdődik az a közlemény, amit Szaniszló Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) Budapest XVIII. kerületi polgármestere adott ki ma, csütörtökön, és amelyben bejelenti, hogy

feljelentést tesz a rendőrségen a Mediaworks / KESMA lapja ellen.

Lokál. Fotó: Ladányi András / Media1
A Lokál egy régi lapszáma. Fotó: Ladányi András / Media1 (archív)

A polgármester szavai szerint a kerületiek postaládájába bedobált, nem mellesleg áttételesen közpénzből készülő Lokál azt állította a „Fertőzésbe kergeti az időseket Szaniszló?” című cikkében, hogy Szaniszló mint a kerület polgármestere azért változtatta meg a piac látogatási szabályait, hogy megbetegítse a vírus által legveszélyeztetettebb időseket.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere várhatóan ma teszi meg a feljelentését tömeges rémhírterjesztés miatt. Szaniszló Sándor hozzátette: kíváncsian várja, hogy

„a Fidesz által megszállt Rendőrség mikor fog hajnalban megjelenni a Fidesz érdekeit szolgáló rémhírgyár főszerkesztőjének lakásánál”.

A polgármester előzetes feltételezése az, hogy soha nem fog ez megtörténni, de szerinte ez ismét csak annak a bizonyítéka lesz, hogy Orbán Viktor már csak egy pártállami diktatúrában látja biztosítottnak korlátlan hatalma megtartását.

Szaniszló hozzátette:

„Bárhogy is lesz, én a XVIII. kerületieket képviselem; ahogy én képviseltem őket akkor is, amikor maszkot osztottam a kormány helyett, amikor otthonápolási támogatást adtam a kórházból hazaküldöttek családjainak a kormány helyett, vagy amikor támogatást vezettem be a munkájukat elveszítetteknek a kormány helyett. Lehet hazudozni, lejáratni és rémhíreket terjeszteni, de a XVIII. kerületiek megtanulták, hogy kire számíthatnak a bajban és kire nem.”

Az elmúlt napok rémhírterjesztés gyanújával ellenzéki gondolkodásúak ellen indított rendőrségi eljárásairól IDE kattintva találhatók meg a Media1 írásai.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi polgármester. Fotó: Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások