fbpx
Az RTL Klub Álarcos énekesének Kutyája és a Robot

Nézettség: Hatalmasat tarolt az Álarcos énekes és A mi kis falunk, repülőrajttal kezdett a Mellékhatás

Az év legnézettebb tévéműsora lett a vasárnap az RTL Klubon sugárzott Álarcos énekes, míg A mi kis falunk című sorozat szombati epizódja az év második legnézettebb műsora címet szerezte meg. Az új magyar sorozat, a Mellékhatás premier részét is nagyon sokan nézték szombaton, míg a vele szemben a TV2-n sugárzott Páros mellékhatást kevesen. Íme pár érdekesség a legújabb nézettségi adatokból.

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a teljes lakosság körében átlagosan 1 millió 451 ezer 429 nézte vasárnap az RTL Klubon sugárzott Álarcos énekes című jelmezes műsor 9. epizódját.

A kereskedelmi szempontok miatt kiemelten figyelt, 18 és 49 év közöttieket tartalmazó korcsoportban is nagyon sokan, átlagosan 559 ezer 700 fő nézte az Álarcos énekes jövő heti fináléja előtti utolsó adást.

A maszkos műsor 9. adásának kiemelkedő nézettségét feltehetőleg a koronavírus miatt megugrott tévénézésre fordított idő is nagyban segítette, ráadásul a rivális TV2n a világjárvány miatt már több hete nem tudják sugározni a hasonló jellegű Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpada című műsort, és helyette legutóbb Az 50 első randi című amerikai romantikus vígjáték volt képernyőn. (Az RTL azért tudja most is sugározni a saját showját, mert annak teljes évadát még a járvány miatti korlátozások előtt előre felvették.)

Fölényesen ütötte ki az RTL Klub álarcos showja a TV2-n sugárzott vígjátékot

Míg az Álarcos énekes vasárnap elképesztően nagy közönségaránnyal, 32,1 százalékos share-rel futott (vagyis közel majdnem minden harmadik tévénéző az RTL-t nézte), addig a TV2-n sugárzott ismert amerikai vígjáték az éppen tévét néző 18 és 49 év közöttiek csupán 5,8 százalékát érdekelte.

Az RTL Klubon az Álarcos énekes április 5-i adása a 18-49-es korcsoportban 2020 eddigi legnézettebb tévéműsora címet is megszerezhette magának a képzeletbeli dobogón.

A Robot, Istenes Bence műsorvezető és a Nyuszi az Álarcos énekes vasárnapi adásában
A Robot, Istenes Bence műsorvezető és a Nyuszi az Álarcos énekes vasárnapi adásában. Fotó: RTL sajtószoba

A mi kis falunk is óriásit ment

Az RTL Klub egy másik műsora, A mi kis falunk című saját gyártású sorozat is remekelt a múlt héten. Olyannyira, hogy az április 4-i adás az év második legnézettebb tévéműsora lett, köszönhetően a 18-49-es korcsoportban elért átlagos 530.637 főnyi nézőnek és 30,9 százalékos közönségaránynak.

A teljes lakosságban egyébként a Kapitány Iván rendezte széria aktuális epizódja ugyancsak remekelt: 28 százalékos közönségarányt ért el, és 1.304.697-an nézték átlagosan a Nielsen Közönségmérés mérése alapján.

A mi kis falunk 4. évadának egyik jelenete
A mi kis falunk 4. évadának egyik jelenete (archív)

Rögtön a hét 3. legnézettebb műsora lett a Mellékhatás

Jól sikerült a Mellékhatás című új, a béranyaságról és meddőségről szóló új magyar fejlesztésű sorozat premierje is. A 18-49-es kiemelt korcsoportban 21 százalékos közönségarányával a múlt hét 3. legnézettebb tévéműsora lett az első epizód.

18-49-ben 369.735 nézője volt a Mellékhatásnak, míg 4+-ban 809.079, és a tévénézők 18,4 százaléka választotta ekkor a csatornát. Érdekesség, hogy a TV2-n épp ekkor volt képernyőn egy nagyon hasonló nevű műsor Páros mellékhatás címmel. Ez utóbbi, a Páros mellékhatás nézettsége csupán 4,9 és 5,6 százalékos közönségarány között ingadozott.

A Mellékhatás első epizódjának egyik jelenete
A Mellékhatás első epizódjának egyik jelenete

Fölényesen nyerte a hetet az RTL Klub

A mi kis falunk és a Mellékhatás sikerének is volt köszönhető, hogy a szombati főműsoridő egészét is az RTL Klub nyerte 22,6 százalékos átlagos közönségaránnyal 18-49-ben, míg a TV2 csak 7,2 százalékot tudott elérni.

Az Álarcos énekesnek és a többi műsornak is köszönhetően vasárnap az RTL Klub átlagos közönségaránya főműsoridőben 20,7 százalék lett, míg a TV2-nek 7,6 százaléka.

A múlt hét egészét is megnyerte az RTL Klub: a csatornát egyetlen napon sem tudta megelőzni a TV2, melynek heti átlagos közönségaránya 12,4, az RTL Klubnak átlagosan 17,5 százalék volt.

Az RTL Klub idén eddig 67 este, az esték 70 százalékában ért el győzelmet a főműsoridőben 18-49-ben, míg a TV2 29 alkalommal, az esték 30 százalékában volt képes győzelmet elérni – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Az RTL Klub Álarcos énekesének Kutyája és a Robot. Fotó: RTL Magyarország sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások