hirtv

Megfélemlítés miatt bírálja a HírTV-t az RSF

Az 1985 óta működő párizsi székhelyű nemzetközi szervezet, a Riporterek Határok Nélkül (RSF) a Twitteren fejezte ki aggodalmát amiatt, hogy független újságírókat fenyegető kijelentések hangozhatnak el a kormánypárti médiában Magyarországon.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Riporterek Határok Nélkül (Reporters Without Borders / RSF) nevű, 1985 óta működő, a szólás szabadságért küzdő nemzetközi újságíró-szervezet a Twitter-oldalán közzétett angol nyelvű bejegyzésében fejezte ki nyilvános aggodalmát amiatt, hogy a magyar kormánypárti médiában, illetve azon belül a HírTV-ben független újságírók megfélemlítésére irányuló kampány indult.

 

A Magyar Hang honlapja szerint az ügy előzménye, hogy a fideszes médiaholdinghoz, a Közép Európai Sajtó- és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Hír Televízió Troll című műsorában Gulyás Balázst, a Magyar Hang munkatársát először „szerencsétlen hülyeként” emlegették, majd olyan fenyegető kijelentések hangzottak el az újságíróról, hogy ő lesz az első vagy második, akit „elő fognak venni”.

Gulyás Balázsról amiatt hangzottak el e szavak a HírTv pénteken műsorában, hogy az újságíró korábban kritizálta a Fidesz-kormányt a felhatalmazási törvény, vagy más néven koronavírus-törvény kapcsán.

Az RSF szerint a múlt héten az Országgyűlésben elfogadott jogszabály és az újságírókra vonatkozó kijelentések együttesen a sajtószabadság utolsó bástyáit fenyegetik Magyarországon.

A Riporterek Határok Nélkül évenként értékeli az egyes országok sajtójának szabadságát, negyvenhárom kritérium alapján. Az RSF tavalyi, 2019. áprilisában publikált jelentésében Magyarország tizennégy helyet rontva a 87. helyre csúszott vissza.

További hírek találhatók a Media1-en!

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti