Bátrak Földje

Alulmaradt az RTL Klub új sorozata, a Bátrak Földje a TV2-vel szemben

A TV2 ennek is köszönhetően nem csak az egész napot, de az egész estét is megnyerte 2020 első napján.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Fölényes győzelmet ért el tegnap, 2020 első napján a TV2 extrém sportreality-je, a Palik László vezette Exatlon Hungary második évadának első része.

Az Exatlon Hungary 14,7 százalékos közönségarányt ért el szerdán a kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49-es korosztályban, míg az RTL Klub nagyszabású új saját gyártású kosztümös telenovellája, a Bátrak Földje premier része 3 százalékpontnyi különbségéggel, azaz 11,7 százalékos közönségarányt elérve alulmaradt a TV2-n futó műsorral szemben. Ez a Nielsen Közönségmérés 2020. január elsejei, a TV2 által a sajtónak elküldött adataiból derül ki.

Az Exatlon Hungary második évadának Bajnok csapata és a műsorvezető, Palik László
Az Exatlon Hungary második évadának Bajnok csapata és a műsorvezető, Palik László

A TV2 közleménye szerint a sikert a TV2 számára a Tények adása alapozta meg, mely képes volt megelőzni az RTL Klubot, ráadásul az RTL Klubon a Bátrak Földje nem tudta ott tartani a nézőket. Ennek igazolására a Nielsen Közönségmérés nézettségi görbéjét is elküldték.

Az alábbi görbe felnagyítható.

A TV2 és az RTL Klub nézettsége 2020. január elsején a 18-49-es korcsoportban. Forrás: Nielsen Közönségmérés / TV2
A TV2 és az RTL Klub nézettsége 2020. január elsején a 18-49-es korcsoportban. Forrás: Nielsen Közönségmérés / TV2

A TV2 az RTL Klub új telenovellája miatt nem csak teljes napon, de az esti főműsoridőben is megnyerte a nézettségi versenyt a 18-49-es korcsoportban.

Mindössze egyetlen nap nézettségi eredményeiből persze még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de az RTL Klubon a Bátrak Földje szempontjából meglehetősen baljósnak ígérkezik, hogy a premier adás kevesebbeket érdekelt a TV2 már ismert sport vetélkedőjéhez képest, és a telenovelláról inkább elkapcsoltak a nézők, ráadásul a két csatorna között viszonylag jelentős volt a közönségaránybeli különbség.

Természetesen beszámolunk majd arról is, hogy a továbbiakban hogyan alakul az új telenovella és a TV2-s sportvetélkedő nézettsége, hiszen mindenképp érdekes lehet, hogy a nézők a folytatásban megkedvelik-e a magyar televíziózás történeték első kosztümös szériáját, és csupán az újév első napján voltak-e kevésbé fogékonyak rá, vagy pedig tartóssá válik-e a trend, ami az RTL Klub szempontjából azért lenne kínos, mivel a Bátrak Földje minden hétköznap képernyőn lesz a mostani tervek szerint.

További tévés hírek olvashatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!