fbpx
Bátrak Földje

Alulmaradt az RTL Klub új sorozata, a Bátrak Földje a TV2-vel szemben

A TV2 ennek is köszönhetően nem csak az egész napot, de az egész estét is megnyerte 2020 első napján.

Fölényes győzelmet ért el tegnap, 2020 első napján a TV2 extrém sportreality-je, a Palik László vezette Exatlon Hungary második évadának első része.

Az Exatlon Hungary 14,7 százalékos közönségarányt ért el szerdán a kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49-es korosztályban, míg az RTL Klub nagyszabású új saját gyártású kosztümös telenovellája, a Bátrak Földje premier része 3 százalékpontnyi különbségéggel, azaz 11,7 százalékos közönségarányt elérve alulmaradt a TV2-n futó műsorral szemben. Ez a Nielsen Közönségmérés 2020. január elsejei, a TV2 által a sajtónak elküldött adataiból derül ki.

Az Exatlon Hungary második évadának Bajnok csapata és a műsorvezető, Palik László
Az Exatlon Hungary második évadának Bajnok csapata és a műsorvezető, Palik László

A TV2 közleménye szerint a sikert a TV2 számára a Tények adása alapozta meg, mely képes volt megelőzni az RTL Klubot, ráadásul az RTL Klubon a Bátrak Földje nem tudta ott tartani a nézőket. Ennek igazolására a Nielsen Közönségmérés nézettségi görbéjét is elküldték.

Az alábbi görbe felnagyítható.

A TV2 és az RTL Klub nézettsége 2020. január elsején a 18-49-es korcsoportban. Forrás: Nielsen Közönségmérés / TV2
A TV2 és az RTL Klub nézettsége 2020. január elsején a 18-49-es korcsoportban. Forrás: Nielsen Közönségmérés / TV2

A TV2 az RTL Klub új telenovellája miatt nem csak teljes napon, de az esti főműsoridőben is megnyerte a nézettségi versenyt a 18-49-es korcsoportban.

Mindössze egyetlen nap nézettségi eredményeiből persze még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de az RTL Klubon a Bátrak Földje szempontjából meglehetősen baljósnak ígérkezik, hogy a premier adás kevesebbeket érdekelt a TV2 már ismert sport vetélkedőjéhez képest, és a telenovelláról inkább elkapcsoltak a nézők, ráadásul a két csatorna között viszonylag jelentős volt a közönségaránybeli különbség.

Természetesen beszámolunk majd arról is, hogy a továbbiakban hogyan alakul az új telenovella és a TV2-s sportvetélkedő nézettsége, hiszen mindenképp érdekes lehet, hogy a nézők a folytatásban megkedvelik-e a magyar televíziózás történeték első kosztümös szériáját, és csupán az újév első napján voltak-e kevésbé fogékonyak rá, vagy pedig tartóssá válik-e a trend, ami az RTL Klub szempontjából azért lenne kínos, mivel a Bátrak Földje minden hétköznap képernyőn lesz a mostani tervek szerint.

További tévés hírek olvashatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások