fbpx
A Nicsak, ki vagyok? - A rejtélyek színpada egyik jelmeze

Műsorváltozás az RTL Klubon a TV2-n induló Nicsak, ki vagyok? miatt

Az RTL Klub nem maradt tétlen azután, hogy kiderült, az Álarcos énekes meghirdetett 19 órás kezdési időpontja előtt 10 perccel kezdődik ma a TV2-n a hasonló jellegű Nicsak, ki vagyok? - A rejtélyek színpada című élő show.

Ahogyan arról korábban a Media1 is beszámolt, óriási csata alakult ki az RTL Klub és a TV2 között, hogy kinél kerül képernyőre először álarcos műsor. Az RTL Klub eredetileg csak későbbre tervezte az Álarcos énekes premierjét, de miután a tévétársaság tudomására jutott, hogy a TV2 Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada címmel hasonló jelmezes műsorral készül, az RTL inkább már a múlt héten (rendkívüli műsorváltozás keretében) leadta az előre felvett jelmezes műsorának első részét. Mivel a TV2 élőben sugározza a saját showját, és a múlt hétre még nem álltak készen, hogy ezt megtegyék, egy hétnyi versenyelőnybe került az RTL, melynek műsora óriási nézettséggel debütált február 9-én, rögtön 2020 eddigi legnézettebb tévéműsora címet is megszerezve. Az igazi nagy összecsapás a két kereskedelmi tévé sok hasonlóságot mutató műsora között azonban csak ma lesz, amikor ugyanis szinte közel azonos időpontban kerül képernyőre a két műsor.

Az a múlt hét második felében vált ismertté, hogy a TV2 ma, vasárnap 18:50-kor tűzi képernyőre a Nicsak, ki vagyok? első adását (néhány napja a műsor frissen elkészült díszletei között a produkció kulisszatitkairól Németh Ádám kreatív producer nyilatkozott is a Media1-nek). Egy ideje visszaszámláló óra és a képernyőn villogó felirat is emlékezteti a show megérkeztére a nézőket.

Az RTL Klubon a múlt héten még 19 órára hirdették meg az Álarcos énekes kezdetét, és erre a hétre is 19 órát tüntetett fel a csatorna. Ám már a TV2-s időpont megjelenésekor sokan úgy gondolták, hogy az RTL székházában vélhetően nem akarnak majd 10 percnyi előnyt adni a TV2 showjának, ezért változtatni fognak a műsorrenden. Annál is inkább, mert az RTL műsora rövidebb, mint a TV2 háromórás showja.

Nemrég derült ki, hogy azoknak lett igaza, akik változtatásra számítottak.

Az Álarcos énekes 1. első adása az RTL Klubon
Egy pillanat az RTL Klub Álarcos énekes című műsorának múlt heti első adásából. Fotó: RTL sajtószoba

Fókusz különkiadással vezetik fel az Álarcos énekest

Az RTL Klub honlapján tették közzé a hírt szombat este, hogy most vasárnaptól a Fókusz különkiadással jelentkezik az Álarcos énekes előtt, és ebben például a show próbájára fognak odakapcsolni. A rövid hírben a Fókusz különkiadás pontos kezdési időpontját ugyan nem tették közzé, de ha a Fókusz előtt az RTL Híradó a változtatás miatt hamarabb befejeződik (ahogyan azt a SorozatWiki írja), és ezután következik a Fókusz különkiadása, a TV2 pedig nem készült hasonló utolsó pillanatos húzásra, akkor a két rivális tévés nagyszabású show végül gyakorlatilag egyszerre kezdődhet el. Mivel azonban a két csatorna egymásra is reagál, még akár az utolsó pillanatban is lehet valamilyen meglepetés a kialakult helyzetben, bár Németh Ádám, a TV2-s műsor, a Nicsak, ki vagyok? kreatív producere a Media1-nek azt mondta pár napja, ők nem készülnek ilyesmire.

Annyi mindenesetre már most biztos, hogy ma este sem egészen a tévéújság szerint pörögnek majd a dolgok…

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában!

Frissítés 2020.02.17:

Megjöttek a nézettségi adatok, ami alapján vegyesen alakult a küzdelem az RTL és a TV2 között!

Borító: A Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada egyik jelmeze
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások