Jelenet az RTL Klub Álarcos énekes c. műsorának első adásából

Repülőrajttal kezdett az Álarcos énekes az RTL Klubon

Rögtön 2020 legnézettebb tévéműsora lett az Álarcos énekes első adása, igaz, a konkurenciánál, a TV2-n csak a jövő héten indul a hasonló jellegű maskarás műsor.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Mindent letarolt az RTL Klub álarcos show-ja, az Álarcos énekes tegnapi első adása, már ami a nézettséget illeti. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a 19 órakor debütáló Álarcos énekes a kereskedelmileg kiemelt korcsoportban, a 18 és 49 évesek között átlagosan 489.064 nézővel rendelkezett, míg a teljes lakosságban (4+) 1.361.641-es nézőszámot mért az RTL műsorának a Nielsen Közönségmérés.

Ezzel az eredménnyel az Álarcos énekes rögtön a 2020 legnézettebb tévéműsora címet is megszerezte. Persze az igazi verseny csak a következő hétvégén lesz, amikor vele szemben, sőt az RTL által meghirdetett kezdési időponthoz képest már 10 perccel hamarabb, 18:50-kor a TV2-n szintén egy jelmezes műsor, a Nicsak, ki beszél? – A rejtélyek színpada lesz látható, így a jelmezes show-k iránt fogékony nézőtábor két tévécsatorna közül is választhat majd, vagyis a közönségtábor kétfelé oszlik majd. (Jelenleg sokan azt találgatják, vajon az RTL Klub akár az utolsó pillanatban változtat-e a műsorrendjén vasárnap annak érdekében, hogy mégse a TV2 rivális showja kezdődjön előbb, vagy az RTL-nél lesznek-e olyan magabiztosak, hogy hagyják a 10 perces versenyelőnyt.)

Versenytárs hiányában mindenesetre az RTL Klub Álarcos énekese tegnap 28,6 százalékos közönségarányt (SHR%) ért el a 18-49 évesek között, ami nagyon erős kezdésnek számít.

Egyébként az interneten is sokan nézték a műsort, ami rövid idő alatt máris 19 ezer videóindítást produkált.

Az Álarcos énekesben Csepregi Éva énekes volt az első leleplezett jelmezben. Kilétét egyetlen nyomozó sem tudta kitalálni.

Az Álarcos énekes nyomozói, Gáspár Laci, Csobot Adél, Dancsó Péter, Sebestyén Balázs
Az Álarcos énekes nyomozói, Gáspár Laci, Csobot Adél, Dancsó Péter, Sebestyén Balázs

Erős hete volt az RTL-nek

Az Álarcos énekes mellett az RTL Klub több más sikert is elkönyvelhetett a 6. héten, hiszen például A mi kis falunk szombati adása 1 millió feletti nézőszámot tudott elérni a teljes lakosság körében és 26 százalékos közönségarányt a 18-49-es korcsoportban, amivel a hét második legnézettebb magyarországi tévéműsora volt.

A heti nézettségi toplistába a TV2 legelőször csak a 11. helyre tudott bekerülni műsorral, méghozzá az Exatlon Hungary című sportvetélkedőjével, ami 17,9 százalékos közönségarányt ért el 18-49-ben. A sportvetélkedő előtti első 10 helyen csak RTL-es műsorok szerepelnek (Álarcos énekes, A mi kis falunk, Drága örökösök, RTL Híradó, Fókusz)

További tévés hírek, cikkek találhatók a Media1 tévé rovatában.

Borító: Jelenet az RTL Klub Álarcos énekes c. műsorának első adásából. Fotó: RTL

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Az RTL Klub Álarcos énekes című showja

Hiába győzött az RTL Klub Álarcos énekese, a TV2 lett a vasárnap este nyertese

Az RTL Klub álarcos showja nézettebb volt ugyan, mint a TV2-n újként bemutatkozó, hasonló jellegű Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpada, de az RTL Klub mégsem tudta megnyerni az egész estés nézettségi versenyt, mert bejött a TV2 stratégiája, hogy az ő showja jóval hosszabb. Az RTL a heti főműsoridős csatornaátlagot tekintve is alulmaradt.

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelője 2020. február 16-án a Várkert Bazárban

A Magyar Hang idén sem lehetett ott Orbán Viktor évértékelőjén, a 24.hu küzdelem árán – továbbra sincs transzparencia a Miniszterelnökségen

A miniszterelnök stábja az Orbáninfóhoz hasonlóan a vasárnapi miniszterelnöki évértékelőről is távol tartotta volna a 24.hu stábját, de aztán jött két, a portál szempontjából kedvező fordulat. A Magyar Hang nem volt ennyire szerencsés. Az ügy ismét rávilágít arra, hogy a Miniszterelnökség továbbra sem híve a transzparenciának és a kormány akár vezető médiumokat is kész akadályozni a munkában.