A Délmagyarország című megyei napilap 2019. december 24-i lapszámának fejléce

Biztosra ment a kormány az Áldott, békés karácsonyt, Magyarország! üzenet eljuttatásával

A Media1 egyik olvasója fotót küldött arról, hogyan jelent meg a Délmagyarország.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Amellett, hogy december 24-én – immáron hagyományosnak mondható módon – az összes megyei napilapban ugyanaz az interjú jelent meg Orbán Viktor miniszterelnökkel Csatazaj helyett elcsendesedés címmel, sőt a Magyar Nemzet című napilap szerkesztőjének is pont ezzel a címmel támadt kedve lehozni egy interjút a kormányfővel ugyanazon kérdésekkel és válaszokkal, mint a többi, a Nemzeti Együttműködés Rendszere által megszerzett lap szerkesztőinek, olvasónk, Árpád szegedi karácsonyi látogatásakor kezébe került a Fidesz-közeli médiaholding, a KESMA által megszerzett Délmagyarország karácsonyi száma,

ennek ünnepi lapszámában pedig rögtön nem is egy, hanem 2 egész oldalas fizetett hirdetésben kíván áldott, békés ünnepeket a kormány az adófizetőknek az adófizetők pénzén.

A kampány üzenetét, az „Áldott, békés karácsonyt Magyarország” hirdetést ugyanazon lapszám 9. oldala mellett a 17. oldalon is leközöltette a kormány, biztos ami biztos alapon, nehogy valakinek ne legyen áldott a karácsonya amiatt, mert esetleg először figyelmetlenül átlapozza a hirdetést a lapban, és persze nyilván azért, mert így nyilván nagyobb összeget számlázhat a Fidesz-közeli médiaholding az államnak.

Árpád a karácsonyfa mellől mobiltelefonos fotókat is küldött a Media1-nek, hogy el tudjuk képzelni, milyen volt a szegedi, illetve az összes megyei napilap.

A Délmagyarország címoldalán az Orbán Viktorral mindenütt megjelenő interjúval indítanak
A Délmagyarország címoldalán az Orbán Viktorral mindenütt megjelenő interjúval indítanak

 

A Délmagyar 2019. december 24-i számának 9. oldala
A Délmagyar 2019. december 24-i számának 9. oldala

 

A Délmagyar 2019. december 24-i számának 17. oldala a fizetett kormányhirdetéssel
A Délmagyar 2019. december 24-i számának 17. oldala a fizetett kormányhirdetéssel. Fotó: Árpád / Media1-olvasó

A karácsonyi hirdetés egyébként a KESMA kontrollja alá került megyei napilapok mellett, a Magyar Hírlapban és a Magyar Nemzetben, valamint a miniszterelnökkel korábban közös fotón szereplő Leisztinger Tamás által idén megszerzett, és mostanában állami hirdetésekkel jócskán kitömött Népszavában is megjelent, de volt, aki a Central Médiacsoport kormánypártisággal nem nevezhető bizonyos médiumaiban is látta.

Aki a TV2-re és a HírTV-re vagy akár az RTL Klubra kapcsolt, videós szpotok formájában is találkozhatott az üzenettel az elmúlt napokban. Emellett a kormány YouTube-csatornájára is feltöltötték.

Ahogy idén novemberben a Media1 beszámolt, a magyar állam (és ezen belül a Miniszterelnöki Hivatal) a legnagyobb reklámköltővé lépett elő. A CANnual Report rámutatott, az állami szereplők milliárdos reklámköltéseinek a mértéke azért is szembeötlő, mert

többek között a legnagyobb hirdetők éves rangsorában az ötödik helyen álló Magyar Telekom 60 százalékkal kevesebbet fizetett ki reklámra, mint a Miniszterelnöki Hivatal 2018-ban.

Szóljon hozzá!