A DIGI budapesti, Váci úti bejárata

DIGI kontra NMHH: önmagának adott igazat az 5G pályázat kapcsán a hatóság

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke szerint nem követett el jogsértést az NMHH, amikor kizárta a DIGI Communications N.V-t az 5G mobilhálózati pályázatból.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Másodfokon helybenhagyta az 5G-s frekvenciaértékesítés alaki vizsgálatának eredményét Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, miután a Digi Communications N.V. fellebbezést nyújtott be az NMHH ezzel kapcsolatos korábbi döntése ellen – közölte az NMHH csütörtökön.

Az NMHH hozzátette: a DIGI most további jogorvoslatért bírósághoz fordulhat.

Az NMHH idén nyáron indította el a 700 MHz-es, a 2100 MHz-es, a 2600 MHz-es és a 3600 MHz-es frekvenciasávok használati jogosultságainak értékesítési eljárását.

Az árverésére augusztus 8-án négy mobilszolgáltató jelentkezett, a pályázatok alaki vizsgálata után azonban a hatóság csak három mobilszolgáltatót: a Magyar Telekom Nyrt.-t, a Telenor Magyarország Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t vette árverési nyilvántartásba, a DIGI-t kizárta.

A Digi Communications N.V. ezután fellebbezett az NMHH első fokú döntése ellen, a másodfokú hatóság (vagyis az NMHH elnöke) november 27-én közölt végzésében helybenhagyta az alaki vizsgálat eredményét. A hírközlési szolgáltató a döntés ellen bírósághoz fordulhat, amit szinte bizonyosan meg is fog tenni, hiszen előre jelezte, hogy végsőkig küzdeni fog az igazáért.

Korábbi sajtóhírek alapján a DIGI kizárásához az épp állami résztulajdonba kerülő Telenor vezérigazgató-helyettesének kérdése vezethetett.

Fotó: Ladányi András / Media1

 

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Pesti Hírlap 0. szám

Szerdán megjelenik a Pesti Hírlap

A Media1 információi szerint Budapest hétfőn mégis megadta a rikkancsos terjesztéshez szükséges engedélyt Kerényiéknek, igaz, egyelőre csak egyszeri engedélyről van szó.

Jonny Round, The Sound Agency ügyvezető előad a Brandfestival konferencián Budapesten

Így segíthet vagy árthat a hang egy márkának

Jonny Round, a The Sound Agency igazgatója is előadást tartott a nemrégiben Budapesten megrendezett Brandfestival konferencián. A Sound Businessről, vagyis arról beszélt, hogyan segítheti az értékesítést, illetve a márkázást a hangok megfelelő használata, illetve hogyan üthet vissza, ha valaki nem körültekintő.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!