A DIGI budapesti, Váci úti bejárata

DIGI kontra NMHH: önmagának adott igazat az 5G pályázat kapcsán a hatóság

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke szerint nem követett el jogsértést az NMHH, amikor kizárta a DIGI Communications N.V-t az 5G mobilhálózati pályázatból.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Másodfokon helybenhagyta az 5G-s frekvenciaértékesítés alaki vizsgálatának eredményét Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, miután a Digi Communications N.V. fellebbezést nyújtott be az NMHH ezzel kapcsolatos korábbi döntése ellen – közölte az NMHH csütörtökön.

Az NMHH hozzátette: a DIGI most további jogorvoslatért bírósághoz fordulhat.

Az NMHH idén nyáron indította el a 700 MHz-es, a 2100 MHz-es, a 2600 MHz-es és a 3600 MHz-es frekvenciasávok használati jogosultságainak értékesítési eljárását.

Az árverésére augusztus 8-án négy mobilszolgáltató jelentkezett, a pályázatok alaki vizsgálata után azonban a hatóság csak három mobilszolgáltatót: a Magyar Telekom Nyrt.-t, a Telenor Magyarország Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t vette árverési nyilvántartásba, a DIGI-t kizárta.

A Digi Communications N.V. ezután fellebbezett az NMHH első fokú döntése ellen, a másodfokú hatóság (vagyis az NMHH elnöke) november 27-én közölt végzésében helybenhagyta az alaki vizsgálat eredményét. A hírközlési szolgáltató a döntés ellen bírósághoz fordulhat, amit szinte bizonyosan meg is fog tenni, hiszen előre jelezte, hogy végsőkig küzdeni fog az igazáért.

Korábbi sajtóhírek alapján a DIGI kizárásához az épp állami résztulajdonba kerülő Telenor vezérigazgató-helyettesének kérdése vezethetett.

Fotó: Ladányi András / Media1

 

Szóljon hozzá!