A DIGI budapesti, Váci úti bejárata

DIGI kontra NMHH: önmagának adott igazat az 5G pályázat kapcsán a hatóság

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke szerint nem követett el jogsértést az NMHH, amikor kizárta a DIGI Communications N.V-t az 5G mobilhálózati pályázatból.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Másodfokon helybenhagyta az 5G-s frekvenciaértékesítés alaki vizsgálatának eredményét Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, miután a Digi Communications N.V. fellebbezést nyújtott be az NMHH ezzel kapcsolatos korábbi döntése ellen – közölte az NMHH csütörtökön.

Az NMHH hozzátette: a DIGI most további jogorvoslatért bírósághoz fordulhat.

Az NMHH idén nyáron indította el a 700 MHz-es, a 2100 MHz-es, a 2600 MHz-es és a 3600 MHz-es frekvenciasávok használati jogosultságainak értékesítési eljárását.

Az árverésére augusztus 8-án négy mobilszolgáltató jelentkezett, a pályázatok alaki vizsgálata után azonban a hatóság csak három mobilszolgáltatót: a Magyar Telekom Nyrt.-t, a Telenor Magyarország Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t vette árverési nyilvántartásba, a DIGI-t kizárta.

A Digi Communications N.V. ezután fellebbezett az NMHH első fokú döntése ellen, a másodfokú hatóság (vagyis az NMHH elnöke) november 27-én közölt végzésében helybenhagyta az alaki vizsgálat eredményét. A hírközlési szolgáltató a döntés ellen bírósághoz fordulhat, amit szinte bizonyosan meg is fog tenni, hiszen előre jelezte, hogy végsőkig küzdeni fog az igazáért.

Korábbi sajtóhírek alapján a DIGI kizárásához az épp állami résztulajdonba kerülő Telenor vezérigazgató-helyettesének kérdése vezethetett.

Fotó: Ladányi András / Media1

 

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti