fbpx
Választások

Rékasi Károly, Klausmann Viktor, Puzsér Róbert, Pikó András, Berki Krisztián, Dömsödi Gábor: Így szerepeltek a médiások a választásokon

A Media1 összeszedte, milyen eredményeket értek el az ismert médiaszemélyiségek a vasárnapi önkormányzati választásokon. Úgy tűnik, a médiás ismertség nem mindig váltható át tisztséget érő politikai tőkévé, bár volt, akinek ez sikerült.

Idén július elején jelentette be Rékasi Károly – az RTL Klub Barátok közt című sorozatának egyik főszereplőjét, Bartha Zsoltot alakító színész –, hogy beszáll a helyi politikába és elindul lakóhelyén, Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron az önkormányzati választásokon az 5. számú választókörzetben, azaz a Molnár-szigeten képviselőjelöltként.

Rékasi Károly Bartha Zsolt szerepében az RTL Klub Barátok közt című sorozatában
Rékasi Károly Bartha Zsolt szerepében az RTL Klub Barátok közt című sorozatában

Alaptalanul aggódtak a Barátok közt rajongói

Rékasinak rögtön sok rajongója kezdett aggódni, hogy ez esetleg azt is jelenti, hogy a súlyos motorbalesete miatt korábban a sorozatbeli szereplését egy ideig már szüneteltető színész kiszáll a Barátok köztből, ám Rékasi Károly a Media1-nek azt nyilatkozta, jelöltsége valójában a politikától teljesen mentes, és az semmilyen szinten nem ütközik a hivatása gyakorlásával, ezért föl sem merült benne, hogy megszakítsa immár 20 éves kapcsolatát a Barátok közttel, és az RTL Magyarország Marketing és kommunikációs igazgatósága is úgy nyilatkozott érdeklődésünkre, hogy Rékasi Károly színészi munkáját a Barátok közt című sorozatban semmilyen módon sem befolyásolja az, hogy „magánéletében egy civil szervezet támogatásával elkötelezett emberként és soroksári lakosként aktívan tegyen a közösségért és segítse közvetlen lakókörnyezetének fejlődését.”

Ezzel együtt érdekes volt, hogy a BK rosszfiúját alakító Rékasi választási eredményei hogyan alakulnak.

Mostanra a Nemzeti Választási Iroda honlapján már elérhetők az 5. számú választókörzet eredményei, és ez alapján immáron 94,82 százalékos feldolgozottság mellett egészen biztos, hogy

Rékasi Károly most nem jut önkormányzati képviselői tisztséghez.

A Soroksári Civil Szervezetek, személyek egyesülete által jelölt Rékasi a 3. helyen végzett: az igazi küzdelem az első helyen végző fideszes Egresi Antal és a nagy ellenzéki összefogás által jelölt, második helyen végzett Liptákné Kovács Magdolna Edit között bontakozott ki.

Rékasi 19,46 százalékos (208 szavazatával) a 3. helyen végzett. A legtöbb szavazatot gyűjtő Egresi Antalnak 361 szavazata lett 33,77 százalékos eredménnyel, míg Liptákné (a Momentum-DK-MSZP-PM-LMP-Jobbik közös jelöltje) 327 szavazatot, 30,59 százalékot ért el.

A Szerencsekerék volt műsorvezetőjét is elkerülte a szerencse

Az már júniusban kiderült, hogy Klausmann Viktort, a Szerencsekerék volt műsorvezetőjét indítja a Fidesz Gyöngyösön a polgármesteri tisztségért, később a sajtóban szó esett arról is, hogy Klausmann Viktort a bíróság 5 évre eltiltotta a cégvezetéstől, de a sajtóbotrány nem tántorította el, hogy jelölt legyen. Klausmann Viktor azonban végül szintén alulmaradt.

93,33 százalékos feldolgozottság mellett Hiesz György, a Momentum-DK-MSZP jelöltje 47,64 százalékon áll, míg Klausmann Viktornak 43,22 százaléka van.

Klausmann Viktor, a TV2 Szerencsekerék című műsorának vezetőjeként.
Klausmann Viktor, a TV2 Szerencsekerék című műsorának vezetőjeként.

Pikónak összejött a nagy terv

Az egykori médiások közül – szoros küzdelemben – egyébként Pikó Andrásnak, a Klubrádió volt műsorvezetőjének a C8 nevű civil szervezet jelöltjeként viszont sikerült, ami Gyöngyösön Klausmann Viktornak nem. Pikó András ugyanis képes volt legyűrni Sára Botond fideszes polgármestert a Józsefvárosban, Budapest VIII. kerületében, így Pikó András lesz a fővárosi kerület polgármestere az elkövetkező 5 évben.

Pedig Pikót megpróbálták kikezdeni a kampányban, még a rendőrség is kivonult házkutatást tartani a pártközpontban, de mint kiderült, alaptalanak voltak a vádak, amit a kormánysajtó indított el.

Pikónak 97,39 százalékos feldolgozottság mellett 11.241 szavazata lett az NVI weblapja szerint, ezzel a szavazatok 49,6 százalékát szerezte meg, míg a fideszes jelölt 48,72 százalékon áll 10.972 szavazattal.

Pikó András, a Klubrádió volt műsorvezetője, Józsefváros leendő polgármestere
Pikó András, a Klubrádió volt műsorvezetője, Józsefváros leendő polgármestere

Berki és Puzsér nagyon kikapott

A főpolgármester-választáson 94,82 százalékos feldolgozottság mellett Berki Krisztián, az ÜBERkirály című valóságshow szereplője mindössze 4.041 szavazatot tudott szerezni, és ezzel csupán 0,58 százalékot ért el.

Überkirály, Berki Krisztián
Berki Krisztián, az ÜBERKirály című műsor szereplője, a legrosszabbul szereplő főpolgármester-jelölt

Puzsér Róbert valamivel jobban szerepelt Berkinél, 30.843 szavazatnál jár, de ez is csupán 4,45 százalékra volt elegendő. Összehasonlításképp: a választásokon szintén alulmaradó Tarlós István 305.286 szavazatot, 44,09 százalékot ért el, míg a győztes Karácsony Gergelynek 352.255 szavazata lett, ezzel a szavazatok 50,87 százalékát szerezte meg.

Puzsér Róbert
Puzsér Róbert

Kálmán Olga végül el sem indult

Ha valaki nem emlékezne, eredetileg úgy volt, hogy a DK által felkért Kálmán Olga is elindul a főpolgármesteri tisztségért, de a HírTV és az ATV volt műsorvezetője végül – még jóval a tényleges jelölési időszakot megelőzően – elállt ettől, miután az ellenzék által megszervezett előválasztáson Karácsony Gergely szerzett több szavazatot, vagyis Karácsony tűnt az esélyesebbnek, és az volt a megállapodás, hogy az ellenzék együtt küzd Tarlós ellen.

Kálmán Olga
Kálmán Olga

Dömsödi alulmaradt

Végül pillantsunk egy pillanatra Pásztóra, ahol szintén egykori volt tévés, Dömsödi Gábor indult a polgármesteri címért.

32,08 százalékot, 1320 szavazatot kapott Dömsödi, míg a fideszes jelölt, Farkas Attila több mint kétszer annyi, 2795 voksot tudott megszerezni, ami 67,92 százalékos, fölényes győzelem.

Frissítés – Vágó István önkormányzati képviselő lett

Olvasóink jelezték, hogy kihagytuk a kvízprofesszor Vágó Istvánt, a Demokratikus Koalíció politikusát, a Legyen ön is milliomos! és nem kevés egykori tévéműsor műsorvezetőjét, aki a nagy ellenzéki összefogás jelöltjeként annyi szavazatot kapott, hogy bekerült Budapest XII. kerületében a képviselő-testületbe a 11. egyéni választókörzetbe. Vágó 44,26 százalékot szerzett.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások