fbpx
Barátok Közt

Kifaggattuk Rékasi Károlyt, marad-e a Barátok köztben

A Media1 azután kereste meg a Barátok Közt – az RTL Klub legrégebb óta képernyőn lévő sorozatának – egyik legfontosabb színészét, a Bartha Zsoltot alakító Rékasi Károlyt, hogy kiderült, jelölteti magát Soroksáron képviselőnek, vagyis beszáll a helyi politikai életbe. Ez már a kampány során is feladatokat ró majd a jelöltre.

Ahogy arról beszámoltunk, Rékasi Károly, a Barátok közt című, az RTL Klubon látható sorozat főszereplője, a Bartha Zsoltot alakító színész a közösségi oldalán bejelentette: elindul az önkormányzati választásokon.

Ha meg tudja szerezni az ehhez szükséges támogatást októberben. Rékasi Károly Budapest XXIII. kerületében, Soroksár 5. választókörzetében, a Molnár-szigeten önkormányzati képviselő lehet.

Rékasi és párja, Pikali Gerda épp mostanában költözik Soroksárra, és bár a színész azt mondta, szereti a területet, néhány problémát is észlelt, Rékasi ezért döntött úgy, hogy jelölteti magát a választásokon.

Rékasi Károly Bartha Zsolt szerepében az RTL Klub Barátok közt című sorozatában
Rékasi Károly Bartha Zsolt szerepében az RTL Klub Barátok közt című sorozatában. Fotó: rtlklub.hu

A Media1 a hír kapcsán megkereste az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Osztályát, valamint Rékasi Károlyt is, hogy a színészt a politikai szerepvállalása ellenére a kampány során, illetve esetleges győzelme után a későbbiekben is láthatjuk-e majd a sorozatban, vagy búcsúznunk kell Bartha Zsolt megformálójától.

Ez már csak azért is izgalmas kérdés, mert egy másik főszereplő, a Berényi Miklóst játszó Szőke Zoltán lehetséges távozásáról is hallani lehet, így pedig egyszerre két kiemelten fontos karakter is kikerülne a Barátok köztből, méghozzá közel azonos időpotnban. (Szőke szerződése novemberben jár le.)

Rékasi szerint döntése mentes a politikától

Rékasi Károly csütörtökön érdemben is reagált a Media1 kérdésére. A színész azt írta, jelöltsége és részvételi szándéka a választásokon mentes mind a politikától, mind pedig bármely párthoz való kötödéstől.

„Eddig sem foglaltam állást ezen a területen és életem hátra lévő részében sem kívánok ezen változtatni” – húzta alá Rékasi.

Rékasi Károly hozzátette: pusztán arról van szó, hogy lakóhelyén, Soroksáron, igyekszik segítségül lenni olyan dolgok előremozdításában, amelyek minden ottlakó megelégedésére szolgálhatnak.

„Gondolok itt a Duna víztisztaságának elfogadhatóvá tételére, mely ebben a pillanatban katasztrofális, a meder kotrására, a közlekedés biztonságosabbá tételére, az ellátottság fokozására stb.”

A Barátok közt főszereplője megismételte: ezek az ügyek véleménye szerint nem politikai kérdések, ezért vállalta el a Soroksári Civil Szervezetek és Személyek Egyesületének felkérését, hogy induljon képviselőjelöltként a 2019. évi választásokon.

Rékasi hozzátette: „mivel ez a plusz feladat, amely politikától teljesen mentes, semmilyen szinten nem ütközik a hivatásom gyakorlásával, föl sem merült bennem, hogy megszakítsam immár 20 éves kapcsolatomat a Barátok közttel.”

Nem az első eset, hogy egy Barátok közt szereplő beszáll a közéletbe

Korábban már történt ilyen, hogy a Barátok Közt egyik szereplője közéleti szerepet vállalt.

A sorozatból már kiírt Hoffer Misi megformálója, Halász Gábor 2006 óta a zalai település, Kiskutas polgármestere. Halász egyébként polgármesteri teendői mellett a Rádió 1 egyik fontos vezetőjeként is dolgozik. Korábban azt a Helikon Rádiót vezette, amelynek épp a Rádió 1 terjeszkedése miatt kellett elnémulnia.

Frissítés 17:04

Megérkezett az RTL válasza is

Időközben reagált kérdésünkre az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága is. A Media1 kérdésére azt írták:

„Rékasi Károly színészi munkáját a Barátok közt című sorozatunkban semmilyen módon sem befolyásolja az, hogy magánéletében egy civil szervezet támogatásával elkötelezett emberként és soroksári lakosként aktívan tegyen a közösségért és segítse közvetlen lakókörnyezetének fejlődését.”

 

6 órás adásszünet lesz ma éjszaka az RTL Klubon, ami érinti a Barátok közt éjszakai ismétlését is. Aki esetleg lemaradna a sorozatról, az rtlmost.hu internetes oldalról tudja visszanézni az aktuális részt.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások