fbpx
Kálmán Olga

Kálmán Olga indul a főpolgármesterségért

Puzsér Róbert után újabb médiás gondolja úgy, hogy beszáll a politikába.

Kálmán Olga televíziós újságíró a Demokratikus Koalíció támogatásával, de független jelöltként elindul a budapesti főpolgármester-választáson. Ennek első lépcsőjeként megméretteti magát az ellenzéki előválasztáson.

A hírt Kálmán Olga és Dobrev Klára, a DK megválasztott EP-képviselője jelentette be pénteken, budapesti sajtótájékoztatón. A politikus azt mondta, hogy döntésükről már értesítették az MSZP-Párbeszédet is.

Kérdésre válaszolva Dobrev azt mondta, a döntés az eddig meghozott kerületi megállapodásokat nem érinti.

Dobrev Klára kérdésre felelve nyomatékosította, a DK az őszi önkormányzati választáson az ellenzéki előválasztás nyertesét fogja támogatni.

Kálmán Olgát a DK politikusa úgy mutatta be, mint aki az elmúlt években bebizonyította, hogy megalkuvások nélkül és „kőkeményen” küzd Orbán Viktor rendszerével és a miniszterelnököt mindenben kiszolgáló Tarlós István főpolgármesterrel szemben.

Dobrev úgy fogalmazott: Kálmán Olga nem megosztja, hanem egyesíti azokat a budapesti szavazókat, akik változást szeretnének. Hozzátette, az újságíró nem párttag és nem is volt az. Kálmán Olgától azt lehet várni, hogy ha megválasztják, akkor Budapest levegője egy kicsit szabadabb lesz, fellép mindenfajta mutyival szemben és nem hagyja, hogy megkárosítsák a fővárosiakat.

(MTI nyomán)

A bejelentést élőben közvetítették Kálmán Olga Facebook-oldalán is.

A videó alapján Kálmán Olga azt mondta, az EP-választás végeredménye azt mutatja, hogy egyre nagyobb szükség van nőkre a politikában. Azt mondta, hogy Dobrev Klára és a DK biztatta őt az indulásra, de független budapesti jelöltnek tartja magát, és azt mondta, még a fideszesek szavazataira is számít.

Kálmán Olga azt mondta, el tudja képzelni, hogy szemtől szemben tárgyal Orbán Viktorral Budapestért. Azt mondta, budapestiként ismeri a helyiek problémáit, a kátyúkat, a rossz állapotú kórházakat, és szeretné visszaadni Budapestet a budapestieknek. Programját erre építi fel.

 

Kálmán Olga útja az MTV-től a YouTube-ig, a filmiskoláig majd a jelölésig

Az 51 éves Kálmán Olga tanulmányait a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán végezte magyar nyelv és irodalom, valamint népművelés szakon. 1994-ben kezdett a Magyar Televíziónál, ahol később az MTV Híradó műsorvezetője, szerkesztő-riportere lett. 1998-ban a Hét műsorvezetője, illetve 1999-től az Objektív tudósítója, 1999-től pedig a Szabadság tér című reggeli műsornak volt a szerkesztő-műsorvezetője, 1999-től hasonló beosztásban a Radió Bridge, majd 2000-től az InfoRádió munkatársa volt. 2003-ban igazolt az ATV-hez szerkesztő-műsorvezetőnek és vezette az Egyenes beszédet, majd 2005-től feladatai hírigazgatói feladatokkal bővültek. 2016 decemberében felmondott az ATV-nél, majd 2017 februárjától 2018 augusztusáig volt a HírTV-nél az Egyenesen Kálmán Olgával műsorvezetője.

Innen aznap bocsátották el tavaly nyáron, amikor a HírTV-t visszavették Fidesz-közelből.

Kálmán Olga idén márciusban jelentette be, hogy osztályfőnök lett egy filmiskolában. Az osztályában Katz Dáviddal, a 24.hu videósával, Vágvölgyi B. Andrással, a Magyar Narancs alapító főszerkesztőjével, Földes Andrással, az Index munkatársával és Salamon Andrással együtt oktat.

Az egykori tévés műsorvezető jelenleg YouTuberként is dolgozik. Emellett mint ma elmondta, könyvet is ír.

(Media1)

Borító: Kálmán Olga
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások