fbpx
Rékasi Károly Bartha Zsolt szerepében az RTL Klub Barátok közt című sorozatában

A Barátok közt főszereplőjét alakító színész beszáll a politikába

Rékasi Károly önkormányzati képviselőnek jelölteti magát a közelgő választásokon.

Rékasi Károly, az RTL Klub 1998 óta képernyőn lévő sorozata, a Barátok közt főszereplője a közösségi oldalán bejelentette, hogy beszáll a politikába és a Soroksári Civil Szervezetek és Személyek Egyesületének felkérésére elindul az idén októberi önkormányzati választásokon.

Rékasi Károly az 5. választókörzetben indul lakóhelyén, Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron jelölteti magát képviselőjelöltként.

A Barátok közt egyik legnegatívabb figuráját, Bartha Zsolt szerepét megformázó színész ezt írta ki Facebook-oldalára kedden:

„Rékasi Károly vagyok. Hivatásom, a színészet. Párommal, Pikali Gerdával a Molnár-sziget szerelmesei lettünk és itt építgetjük a házikónkat, ami reményeink szerint az otthonunkká válhat! Lakva-nézve-fölfedezve a környéket, látjuk a hiányosságokat is… De ez éppen hogy nem visszafog, hanem lelkesít bennünket! S úgy gondoljuk, hogy ami számunkra kellemesebbé, élhetőbbé, szebbé, problémamentesebbé tehetné a környéket, az minden itt élőnek jó szolgálatot tehetne! Meggyőződéssel hisszük, hogy az ismertségünk segítségül lehet olyan közérdekű problémák megoldásában, melyek mindenkit érintenek. Soroksári Civil Szervezetek és Személyek Egyesületének felkérésére indulok a 2019. októberi választásokon képviselő-jelöltként, az 5. választókörzetben.”

A Barátok közt egy korábbi szereplőjéből polgármester lett

Egyébként nem először fordul elő, hogy a Barátok közt stábjából valaki politikában is megméretteti magát. A sorozatból már kiírt Hoffer Misit egykoron alakító Halász Gábor nem csak megmérettette magát, de sikerrel lépett át a politikába, hiszen 2006 óta a Zala megyei Kiskutas polgármestereként is ismert. (Amellett, hogy egy ideje egyébként a Rádió 1 egyik fontos vezetőjeként is dolgozik.)

Sok médiás lesz az őszi választásokon

A közelgő önkormányzati választásokon Rékasi mellett több más ismert médiaszereplő indulásáról is érkeztek hírek.

Budapest VIII. kerületben például Pikó András, a Klubrádió volt műsorvezetője indul el függetlenként, de szinte az összes ellenzéki párt támogatását is megszerezve, hogy a C8 nevű civil szervezet egyik meghatározó tagjaként Józsefvárosban az elmúlt években végzett aktivitását magasabb szintre emelve, polgármesterként folytassa. A Fidesz színeiben indul a választásokon Gyöngyösön a polgármesteri címért a TV2 Szerencsekerék című volt műsorának egykori műsorvezetője, Klaussmann Viktor.

Kálmán Olga, az ATV és a HírTV volt műsorvezetője viszont hiába szeretett volna főpolgármester-jelölt lenni, és szerezte meg ehhez a DK támogatását, mivel a budapesti ellenzéki előválasztáson végül Karácsony Gergely győzedelmeskedett, így végül Kálmán Olgából nem lett főpolgármester-jelölt. Egy másik ismert médiaszemélyiségnek, Puzsér Róbertnek is főpolgármesteri ambíciói voltak, de ő a nemrég megrendezett előválasztáson végül részt sem vett.

Mi lesz a Barátok közttel?

A BK színésze, Rékasi Károly a politikába történő belépéséről szóló Facebook-posztjában arra nem tért ki, hogy látható lesz-e majd a Barátok köztben az esetleges megválasztása, illetve a választási kampány során.

Ez egyébként azért is izgalmas kérdés, mivel a Barátok közt kapcsán egy másik főszereplő, a Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán kapcsán felmerült, hogy távozna, mivel egyre kevésbé tud azonosulni a negatív főhős szerepével, illetve az ezotéria híveként tart attól, hogy túl nagy a különbség valós énje és sorozatbéli szerepe között. Bár Szőkét még szerződés köti a sorozathoz, távozása igencsak esélyesnek tűnik, és a szerződése csupán novemberig köti a népszerű sorozathoz.

Mivel Rékasi és Szőke is a sorozat legfontosabb főszereplői közé tartozik, akik a kezdetektől az alapcsapat tagjai, a Barátok közt két legrégebbi és legkarakteresebb színészének esetleges, ráadásul közel azonos időpontban történő távozása komoly kihívás elé állítaná a sorozat készítőit és a sorozatot képernyőre tűző RTL Klubot.

A Media1 kérdést küld az RTL Magyarországnak és Rékasi Károlynak, hogy a politikai kampány alatt, illetve esetleges megválasztása után a továbbiakban is részt vesz-e majd a Barátok köztben. Ha az RTL vagy a színész válaszol, arról természetesen azonnal beszámolunk majd.

Frissítés: Megérkezett a válasz, marad-e Rékasi Károly a Barátok köztben

Borító: Rékasi Károly Bartha Zsolt szerepében. Fotó: Barátok közt / RTL Klub
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások