fbpx
Rékasi Károly Bartha Zsolt szerepében az RTL Klub Barátok közt című sorozatában

Rékasi Károly elárulta, meddig tervez a Barátok közttel

A Barátok közt egyik legfontosabb szereplője egy nemrég megjelent interjúban beszélt a 2015-ben történt súlyos motorbalesetéről, a József Attila Színházból történő távozásáról és arról is, milyen motivációkkal indul lakhelyén az önkormányzati választáson, de kiderült a beszélgetésből az is, hogy meddig marad az RTL Klub sorozatában, ahol több mint két évtizede látható.

Az RTL Klub Barátok közt című sorozatának Bartha Zsolt nevű egyik főszereplőjét 1998 óta alakító színész arra a legbüszkébb, hogy a karakter eredetileg mindössze tizenhárom soros jellemrajzát húsz év alatt sikerült jócskán bővítenie. Rékasi Károly a SorozatWiki vele készített interjújában felidézi, hogy egyszer megállította egy ismeretlen férfi és azt mondta: azért szereti Bartha Zsoltot, mert olyan, mintha egy élő ember lenne. „Ennél nagyobb dicséretet nem kaphat az ember a munkájára” – fogalmazott a színész, aki azt is elmesélte, mennyire megviselte, amikor a Barátok közt akkori producerei a balesete után a betegágyánál meglátogatták, majd a produkciós cégtől azóta már távozó Radnai György azzal szembesítette, hogy amennyiben nem tér vissza rövid időn belül a sorozatba, akkor előbb-utóbb le kell hogy váltsák.

Az interjúban szóba került az is, hogy nyolcvan premierrel és számos főszereppel a háta mögött Rékasi Károly úgy érezte, nem történtek olyan lépések a színházi karrierjében, amelyek maradásra ösztönözték volna. Ettől az évadtól kezdve Rékasi ezért nem dolgozik tovább a József Attila Színházban, és ezután csak a párjával, Pikali Gerdával közös két kamaraprodukcióban lép színpadra.

Akkor is marad a Barátok köztben, ha megválasztják képviselőnek október 13-án

Nyáron derült ki, hogy Rékasi Károly egy civil szervezet támogatásával, független jelöltként Budapest XXIII. kerületében (Soroksáron) elindul az őszi választáson. Még július elején a Media1-nek azt nyilatkozta, hogy ha bejut a képviselő-testületbe, ez nem befolyásolja majd a szerepvállalását a Barátok köztben, és az RTL Magyarország is azt közölte, hogy számolnak Rékasival. A színésszel most megjelent újabb interjúban Rékasi megerősítette, hogy hosszú távon tervez a sorozattal. Hogy pontosan meddig marad, erre ezt mondta:

„Ha fizikailag nem érzem jól magam és nincs miből táplálkozni, akkor szoktam csak felmondani. Ezt itt nem érzem, így miért mennék el?” – nyilatkozta a BK főszereplője, majd azt is hozzátette: „Jász vagyok, egy kibírhatatlan fajta, aki bármit végigcsinál, amit a fejébe vesz. Ha eldöntöm, hogy márpedig a sorozatot tolom, ahogy eddig, és a képviselőség, ha nekem jut osztályrészül, akkor ha beledöglöm is, de csinálni fogom.”

A Barátok köztben egyébként nagy változások vannak: épp most távozik a Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán, és tér vissza a sorozatba a Berényi Claudiát alakító Ábrahám Edit.

Borító: Rékasi Károly Bartha Zsolt szerepében az RTL Klub Barátok közt című sorozatában
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások