Biztonsági őrök Varju László (DK) országgyűlési képviselővel az MTVA épületében

A közmédia azonnal lesöpörte a kidobott országgyűlési képviselők újabb médiamanipulációt kifogásoló panaszát

A közmédia vezetése nem talált kivetnivalót abban, ahogyan az M1 Ma este című műsora tálalta az MTVA pervesztését a tévészékházból kitett ellenzéki képviselőkkel szemben.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az M1 állami hírcsatorna péntek esti Ma este című műsora úgy foglalkozott azzal, hogy a bíróság szeptember 27-én meghozott ítéletével megváltoztatta az óbudai jegyző 2018. decemberi, az MTVA kérésére született birtokvédelmi határozatát, és az alperes MTVA első fokon elvesztette az ellene indult pert, hogy a műsor egyáltalán nem idézett a bírósági ítélet pontos szövegéből, illetve nem szólaltatott meg egyetlen érintett ellenzéki képviselőt sem, noha 13 percen napirenden volt a téma. A műsor készítői emellett különböző gunyoros megjegyzésekkel illették az érintett országgyűlési képviselőket és az ítéletet.

Az ügy előzménye, hogy több ellenzéki országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, Kunhalmi Ágnes, Varju László, Vadai Ágnes képviselői igazolványuk felmutatásával, az MTVA gyakori hírhamisításai miatt bementek az MTVA épületébe, ám onnan az MTVA eltávolította őket arra hivatkozva, hogy akadályozzák a médiavállalat működését. A bíróság szerint azonban az MTVA nem bizonyította, hogy ez igaz lenne, a képviselőknek pedig törvény adta joguk a közintézmény ellenőrzése érdekében az épületben tartózkodniuk.

Gyorsan lesöpörték a műsort kifogásoló panaszt

A Ma Este című műsor riportja miatt Czeglédy Csaba, az érintett ellenzéki képviselők egy részének jogi képviselője azért tett panaszt, mert szerinte a műsor súlyosan megsértette a kiegyensúlyozottság szabályait, relativizálni próbálta az ítéletet, az öt felperes, valamint jogi képviselőjük álláspontját nem jelenítette meg. Czeglédy levélben nyújtott be panaszt a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezetéséhez a műsor miatt, de a 24.hu információja szerint a közszolgálati médiaszolgáltató egyetlen nap alatt kielemezte a kifogásolt műsorrészletet, és Dobos Menyhért vezérigazgató válaszában megalapozatlanságra hivatkozva elutasította azt.

Borító: Varju László és a biztonsági őrök küzdelme az MTVA székházában 2018 decemberében.

Szóljon hozzá!

Hajdú Péter, a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója

Hajdú Péter az elsőrendű vádlott egy adócsalási ügyben a Magyar Hang szerint

A Frizbi Entertainment Kft. volt tulajdonosát, a Mészáros Lőrinc feleségéhez tartozó Life TV és Ozone TV vezérigazgatóját a Magyar Hang értesülése szerint adócsalással vádolja az ügyészség egy korábbi ügy kapcsán. A Media1 telefonon utolérte a tévést, akitől azt is megkérdeztük, igaz-e, hogy Összezárva Hajdú Péterrel címmel tervez műsort a LifeTv-nél.

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója

Nem vette fel az osztalékot Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa

Varga Zoltán üzletember, a Central Médiacsoport tulajdonosa a Media1-nek határozottan cáfolta a sajtóban az osztalékával kapcsolatban korábban megjelent állítást, illetve a Media1-nek ma tájékoztatást adott arról, hogy mikorra állítják helyre a fizetéseket a vállalatánál, illetve mikortól térnek vissza a teljes munkaidőre a járvány után.