Erőszak az MTVA székházban.

Pert vesztett az MTVA a kidobatott országgyűlési képviselőkkel szemben

A bíróság ítélete szerint jogszerűtlenül akadályozták, hogy az ellenzéki képviselők a székházban tartózkodjanak, ott országgyűlési képviselői jogaikkal élhessenek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az ellenzéki országgyűlési képviselők jogszerűen, törvény biztosította joguknál élve mentek be a közmédia székházába 2018. december 16-án, majd maradtak ott, ezt állapította meg a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a pénteken kihirdetett első fokú ítéletében.

A 168ora.hu tudósítása szerint a bíróság épp ezért arra kötelezi az MTVA-t, hogy 844 ezer forint, illetve 250 ezer forint perköltséget fizessen meg mint pervesztes fél.

Az MTVA rendszeressé vált hírhamisításai  miatt az épületben tartózkodó országgyűlési képviselők, például Kunhalmi Ágnes, Varju László, Oláh Lajos, Vadai Ágnes és Gréczy Zsolt nem akarták elhagyni az MTVA-épületet a Kunigunda útján. Beszélni szerettek volna az MTVA vezetőségével, de a képviselőket az MTVA egy idő után erőszakkal igyekezett eltávolítani az épületből, valamint Papp Dániel, az MTVA hírhamisító vezérigazgatója birtokvédelmi eljárást kezdeményezett  Kiss Anita, Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának jegyzőjénél. Az érintett képviselők jogászai a per során egyebek mellett azzal is érveltek, hogy a jegyző nem jogszerűen járt el.

A bírónak arról kellett döntenie, hogy a képviselők zavarták-e az MTVA működését olyan mértékben, hogy ez akadályozta volna a köztelevízió működését. A bíróság szerint ilyesmi nem bizonyosodott be a per során, az MTVA-nak azonban biztosítania kellett volna, hogy a képviselők élhessenek országgyűlési képviselői jogaikkal, vagyis az épületben tartózkodhassanak.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

olvasás, könyv, koronavírus, járvány

Kelen Károly: Olvasás járvány idején

Maradj otthon és olvass! De mit, ha zárva vannak a könyvesboltok? Szerencsére a kiadók átálltak arra, hogy egy nap alatt kiszállítsák, amit megrendelnek tőlük. És két hét alatt tető alá hoznak egy friss könyvet. Megjelent Paolo Giordano olasz író Járvány idején című könyve.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Sziget fesztiválon

Nem az igazat írta Varga Judit igazságügyi miniszter az Euronews hírcsatornáról

Azt állította Varga Judit, hogy az Euronews nem biztosított számára, illetve a magyar kormány számára megszólalási lehetőséget a koronavírus-törvény kapcsán, illetve nem adták le a vele felvett beszélgetést. Utánanéztünk az igazságügyi miniszter szavainak igazságtartalmának. Pillanatokon belül kiderült: a korábban már a Facebookot is cenzúrával vádoló igazságügyi miniszter nem mondott igazat.