Erőszak az MTVA székházban.

Pert vesztett az MTVA a kidobatott országgyűlési képviselőkkel szemben

A bíróság ítélete szerint jogszerűtlenül akadályozták, hogy az ellenzéki képviselők a székházban tartózkodjanak, ott országgyűlési képviselői jogaikkal élhessenek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az ellenzéki országgyűlési képviselők jogszerűen, törvény biztosította joguknál élve mentek be a közmédia székházába 2018. december 16-án, majd maradtak ott, ezt állapította meg a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a pénteken kihirdetett első fokú ítéletében.

A 168ora.hu tudósítása szerint a bíróság épp ezért arra kötelezi az MTVA-t, hogy 844 ezer forint, illetve 250 ezer forint perköltséget fizessen meg mint pervesztes fél.

Az MTVA rendszeressé vált hírhamisításai  miatt az épületben tartózkodó országgyűlési képviselők, például Kunhalmi Ágnes, Varju László, Oláh Lajos, Vadai Ágnes és Gréczy Zsolt nem akarták elhagyni az MTVA-épületet a Kunigunda útján. Beszélni szerettek volna az MTVA vezetőségével, de a képviselőket az MTVA egy idő után erőszakkal igyekezett eltávolítani az épületből, valamint Papp Dániel, az MTVA hírhamisító vezérigazgatója birtokvédelmi eljárást kezdeményezett  Kiss Anita, Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának jegyzőjénél. Az érintett képviselők jogászai a per során egyebek mellett azzal is érveltek, hogy a jegyző nem jogszerűen járt el.

A bírónak arról kellett döntenie, hogy a képviselők zavarták-e az MTVA működését olyan mértékben, hogy ez akadályozta volna a köztelevízió működését. A bíróság szerint ilyesmi nem bizonyosodott be a per során, az MTVA-nak azonban biztosítania kellett volna, hogy a képviselők élhessenek országgyűlési képviselői jogaikkal, vagyis az épületben tartózkodhassanak.

Szóljon hozzá!

Bakos Lívia, a HírTv munkatársa, még az Echo TV weboldalán

A HírTV stábja másodjára is kivonult a 24.hu újságírónőjének magánlakása elé, be is mondták a lakcímét és csengetéssel zavarták meg a kisgyermekes család nyugalmát

Folytatja a Varga Zoltán üzletember tulajdonában lévő 24.hu újságírónőjéről, Kovács Angel Mariannáról szóló, az újságíró lakcímét is közzétevő lejáratósorozatát a fideszes médiaholding. A HírTV (Bakos Lívia közreműködésével) ma délután többfős stábjával hívatlanul újra kivonult a 24.hu újságírójának magánlakása elé, majd ott immáron csengetéssel is megzavarták a 24.hu kisgyermekes újságírónőjének és családjának nyugalmát. Felhívtuk a HírTV munkatársát, mit szólna hozzá, ha őt is a magánlakásán zargatná egy tévéstáb és bemondanák adásban a lakcímét. Egy jogász eközben azt mondja, a műsorban elhangzottak miatt az újságírónak érdemes lenne személyiségi jogi pert indítania, azt is elmondta, miért.

Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa

Vaszily Miklós: Szeptemberben indulhat a Pesti TV

A Media1 érdeklődésére a TV2 elnöke és egyben az induló Pesti TV társtulajdonosa megosztott néhány információt a tervezett tévécsatornával kapcsolatban, például azt, hogy miért a TV2 Róna utcai székházába jegyezték be az új médiavállalatot.