fbpx
Erőszak az MTVA székházban.

Pert vesztett az MTVA a kidobatott országgyűlési képviselőkkel szemben

A bíróság ítélete szerint jogszerűtlenül akadályozták, hogy az ellenzéki képviselők a székházban tartózkodjanak, ott országgyűlési képviselői jogaikkal élhessenek.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Az ellenzéki országgyűlési képviselők jogszerűen, törvény biztosította joguknál élve mentek be a közmédia székházába 2018. december 16-án, majd maradtak ott, ezt állapította meg a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a pénteken kihirdetett első fokú ítéletében.

A 168ora.hu tudósítása szerint a bíróság épp ezért arra kötelezi az MTVA-t, hogy 844 ezer forint, illetve 250 ezer forint perköltséget fizessen meg mint pervesztes fél.

Az MTVA rendszeressé vált hírhamisításai  miatt az épületben tartózkodó országgyűlési képviselők, például Kunhalmi Ágnes, Varju László, Oláh Lajos, Vadai Ágnes és Gréczy Zsolt nem akarták elhagyni az MTVA-épületet a Kunigunda útján. Beszélni szerettek volna az MTVA vezetőségével, de a képviselőket az MTVA egy idő után erőszakkal igyekezett eltávolítani az épületből, valamint Papp Dániel, az MTVA hírhamisító vezérigazgatója birtokvédelmi eljárást kezdeményezett  Kiss Anita, Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának jegyzőjénél. Az érintett képviselők jogászai a per során egyebek mellett azzal is érveltek, hogy a jegyző nem jogszerűen járt el.

A bírónak arról kellett döntenie, hogy a képviselők zavarták-e az MTVA működését olyan mértékben, hogy ez akadályozta volna a köztelevízió működését. A bíróság szerint ilyesmi nem bizonyosodott be a per során, az MTVA-nak azonban biztosítania kellett volna, hogy a képviselők élhessenek országgyűlési képviselői jogaikkal, vagyis az épületben tartózkodhassanak.

Szóljon hozzá!